Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland verkoopt onderdelen achtbaan Troy

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 16:12

Attractiepark Toverland is gestart met het verkopen van onderdelen van de houten achtbaan Troy. De onderdelen zijn tijdens een onderhoudsbeurt vervangen, waardoor deze nu overbodig zijn.

Het gaat om stukken rails, wieltjes en kettinghaken.

Rails zakt in hout
"Doordat de baan van hout is, zakt de rails regelmatig weg in het hout en moeten stukken baan vervangen worden. De wieltjes die we nu weg doen zitten onder de rails en zorgen ervoor dat een trein op de baan blijft", licht een woordvoerder van het pretpark in Sevenum toe.

Veel animo
Toverland is donderdagochtend gestart met de verkoop. Volgens de woordvoerder is er al veel animo voor de achtbaanonderdelen. "Zo waren de kettinghaken al binnen drie uur uitverkocht."

Amerika
De interesse voor de onderdelen komt uit binnen- en buitenland. "Het mooiste telefoontje tot nu toe kwam uit Amerika. Daar is een man met de naam Troy zijn eigen museum begonnen. Hij heeft van alle onderdelen die te koop zijn een exemplaar gereserveerd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen