Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland verbreekt record met Halloweenfestiviteiten

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 6:50

Pretpark Toverland in Sevenum heeft afgelopen weekend het eigen bezoekersrecord verbroken.

Zaterdag brachten ruim 14.000 mensen een bezoek aan de Halloween Nights, meldt pretparkwebsite Looopings.

Halloween steeds populairder
Een woordvoerster van Toverland bevestigt tegenover de website dat het bezoekersrecord is gesneuveld, maar maakt geen exacte aantallen bekend. Het vorige record is van een jaar geleden. Dat werd toen ook verbroken tijdens de Halloween-festiviteiten. "Halloween is altijd een belangrijke periode, maar je merkt dat het evenement steeds populairder wordt", zegt de woordvoerster.

'Scare zones'
Dit jaar vierde Toverland Halloween van 12 tot en met 27 oktober. Het park is gedurende die tijd omgetoverd om goed te kunnen griezelen: spookhuizen, een doolhof, heksenbos en honderd uitgedoste acteurs die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Die scare actors lopen rond in de zogenoemde scare zones.

Lees ook: Kandidaten staan doodsangsten uit tijdens auditie Toverland

Het pretpark zet zondag een punt achter het zomerseizoen. In de wintermaanden gaat maar een beperkt deel van het familiepark open.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen