Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland stopt na kritiek met Halloween Nights

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2020 - 20:20

Attractiepark Toverland in Sevenum stopt vanaf woensdag met de Halloween Nights.

Dat laat het attractiepark dinsdagavond weten.

Onbegrip
'Alhoewel de Halloween Nights een themabeleving zijn binnen de reguliere parkexploitatie, is er in de media veel onbegrip over de doorgang van deze activiteiten. Dit vinden wij enorm jammer', schrijft Toverland in een reactie.

Kritiek
Maandag was Toverland onder meer in het nieuws naar aanleiding van kritiek die viroloog Bert Niesters op de Halloween Nights heeft. Het pretpark speelt met vuur door als enige pretpark van Nederland door te gaan met de griezelige avonden, zei Niesters. Ondanks de extra maatregelen die het pretpark heeft getroffen, vindt de viroloog dat Covid-19 en Halloween niet samen gaan.

Walibi ook al dicht
Ook Walibi Holland in Biddinghuizen stopte begin oktober met de Halloween Fright Nights. Aanleiding voor dat besluit waren de problemen die zaterdag 10 oktober in het park ontstonden. Door regenval moesten bezoekers schuilen en kon de anderhalve meter niet worden gewaarborgd.

Maatregelen
Volgens Toverland waren de activiteiten rondom Halloween Nights ruim opgezet. Zo werd er een bovenmatige capaciteit ingezet en werd er maar op 33 procent van de maximale parkcapaciteit gedraaid. Groepen bezoekers werden aangestuurd door het personeel en meerdere festiviteiten vonden in de buitenlucht plaats.

Treurig
‘Wij zijn enorm trots op de Halloween Nights en vinden het bijzonder jammer dat we deze themabeleving moeten annuleren, zowel voor onze bezoekers als alle medewerkers en scare actors die er enorm hard voor hebben gewerkt om van de Halloween Nights een succes te maken’, laat het pretpark weten.

Park blijft open
Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 oktober, de eerstvolgende data waarop Halloween Nights zouden plaatsvinden, blijft het park tot 20:00 uur open, met overdag Happy Halloween-activiteiten voor bezoekers tot 12 jaar.

Al verkochte kaartjes kunnen de komende dagen gebruikt worden of tot volgend jaar zomer bewaard worden. Dan zijn ze ook nog geldig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen