Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland stopt na kritiek met Halloween Nights

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2020 - 20:20

Attractiepark Toverland in Sevenum stopt vanaf woensdag met de Halloween Nights.

Dat laat het attractiepark dinsdagavond weten.

Onbegrip
'Alhoewel de Halloween Nights een themabeleving zijn binnen de reguliere parkexploitatie, is er in de media veel onbegrip over de doorgang van deze activiteiten. Dit vinden wij enorm jammer', schrijft Toverland in een reactie.

Kritiek
Maandag was Toverland onder meer in het nieuws naar aanleiding van kritiek die viroloog Bert Niesters op de Halloween Nights heeft. Het pretpark speelt met vuur door als enige pretpark van Nederland door te gaan met de griezelige avonden, zei Niesters. Ondanks de extra maatregelen die het pretpark heeft getroffen, vindt de viroloog dat Covid-19 en Halloween niet samen gaan.

Walibi ook al dicht
Ook Walibi Holland in Biddinghuizen stopte begin oktober met de Halloween Fright Nights. Aanleiding voor dat besluit waren de problemen die zaterdag 10 oktober in het park ontstonden. Door regenval moesten bezoekers schuilen en kon de anderhalve meter niet worden gewaarborgd.

Maatregelen
Volgens Toverland waren de activiteiten rondom Halloween Nights ruim opgezet. Zo werd er een bovenmatige capaciteit ingezet en werd er maar op 33 procent van de maximale parkcapaciteit gedraaid. Groepen bezoekers werden aangestuurd door het personeel en meerdere festiviteiten vonden in de buitenlucht plaats.

Treurig
‘Wij zijn enorm trots op de Halloween Nights en vinden het bijzonder jammer dat we deze themabeleving moeten annuleren, zowel voor onze bezoekers als alle medewerkers en scare actors die er enorm hard voor hebben gewerkt om van de Halloween Nights een succes te maken’, laat het pretpark weten.

Park blijft open
Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 oktober, de eerstvolgende data waarop Halloween Nights zouden plaatsvinden, blijft het park tot 20:00 uur open, met overdag Happy Halloween-activiteiten voor bezoekers tot 12 jaar.

Al verkochte kaartjes kunnen de komende dagen gebruikt worden of tot volgend jaar zomer bewaard worden. Dan zijn ze ook nog geldig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen