Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland stopt na kritiek met Halloween Nights

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2020 - 20:20

Attractiepark Toverland in Sevenum stopt vanaf woensdag met de Halloween Nights.

Dat laat het attractiepark dinsdagavond weten.

Onbegrip
'Alhoewel de Halloween Nights een themabeleving zijn binnen de reguliere parkexploitatie, is er in de media veel onbegrip over de doorgang van deze activiteiten. Dit vinden wij enorm jammer', schrijft Toverland in een reactie.

Kritiek
Maandag was Toverland onder meer in het nieuws naar aanleiding van kritiek die viroloog Bert Niesters op de Halloween Nights heeft. Het pretpark speelt met vuur door als enige pretpark van Nederland door te gaan met de griezelige avonden, zei Niesters. Ondanks de extra maatregelen die het pretpark heeft getroffen, vindt de viroloog dat Covid-19 en Halloween niet samen gaan.

Walibi ook al dicht
Ook Walibi Holland in Biddinghuizen stopte begin oktober met de Halloween Fright Nights. Aanleiding voor dat besluit waren de problemen die zaterdag 10 oktober in het park ontstonden. Door regenval moesten bezoekers schuilen en kon de anderhalve meter niet worden gewaarborgd.

Maatregelen
Volgens Toverland waren de activiteiten rondom Halloween Nights ruim opgezet. Zo werd er een bovenmatige capaciteit ingezet en werd er maar op 33 procent van de maximale parkcapaciteit gedraaid. Groepen bezoekers werden aangestuurd door het personeel en meerdere festiviteiten vonden in de buitenlucht plaats.

Treurig
‘Wij zijn enorm trots op de Halloween Nights en vinden het bijzonder jammer dat we deze themabeleving moeten annuleren, zowel voor onze bezoekers als alle medewerkers en scare actors die er enorm hard voor hebben gewerkt om van de Halloween Nights een succes te maken’, laat het pretpark weten.

Park blijft open
Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 oktober, de eerstvolgende data waarop Halloween Nights zouden plaatsvinden, blijft het park tot 20:00 uur open, met overdag Happy Halloween-activiteiten voor bezoekers tot 12 jaar.

Al verkochte kaartjes kunnen de komende dagen gebruikt worden of tot volgend jaar zomer bewaard worden. Dan zijn ze ook nog geldig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen