Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland stapt over op 3G en krijgt sneltestlocatie

Geplaatst opdonderdag 18 november 2021 - 13:36

Attractiepark Toverland opent aanstaande zaterdag de poorten voor bezoekers op basis van 3G.

Dat betekent dat liefhebbers die naar Sevenum afreizen voor een pretparkbezoek moeten kunnen aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, zijn genezen van een coronabesmetting, of de afgelopen 24 uur negatief zijn getest op corona.

Testen voor Toegang
Voor die actuele testuitslag opent Toverland, in samenwerking met Testen voor Toegang, een testlocatie bij het pretpark. De coronatest is gratis en vooraf aanmelden kan telefonisch. De testuitslag laat een kwartier tot een halfuur op zich wachten.

Efteling
Toverland is niet het eerste attractiepark met een testlocatie bij de poort. "De Efteling is daar afgelopen weekend mee begonnen", weet een woordvoerster van het park in Sevenum. "Wij beginnen ermee, omdat we met 3G gaan werken als we komend weekend openen met onze Magische Winterweken", voegt ze toe.

Regels
Het pretpark start met 3G, omdat Toverland een diversiteit aan entertainment biedt met onder meer overdekte shows. "We hebben ook eetgelegenheden en uiteraard attracties. Voor ieder type amusement gelden weer andere regels. Met controle aan de poort hoeven we die verschillende controles niet in het park uit te voeren."

Kerstvakantie
Hoelang de coronatestlocatie van Testen voor Toegang bij het pretpark blijft hangt af van de maatregelen. "Sowieso hebben we afspraken tot en met de kerstvakantie." Verder is het de bedoeling dat de testlocatie niet alleen voor pretparkbezoekers toegankelijk is, maar ook voor omwonenden in Kronenberg en Evertsoord.

Magische Winterweken
De Magische Winterweken duren tot en met zondag 9 januari. Het park is voorlopig alleen in de weekenden geopend. Vanaf zaterdag 25 december tot en met zondag 9 januari opent Toverland dagelijks de deuren.

Actuele coronamaatregelen
De openingstijden waren aanvankelijk bedacht van 11:00 tot 19:00 uur. Omdat onder de actuele coronamaatregelen pretparken de deuren om 18:00 uur moeten sluiten, is de openingstijd voorlopig vervroegd naar 10:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen