Overslaan en naar de inhoud gaan

'Toverland mag anderhalve meter loslaten als proef'

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 10:46

Na overleg met burgemeester Ryan Palmen en attractiepark Toverland heeft de Veiligheidsregio Limburg-Noord groen licht gegeven om in bepaalde attracties af te wijken van de anderhalvemeternorm.

Dat laat Toverland weten. De Veiligheidsregio ontkent dat het attractiepark mag afwijken van de anderhalve meterregel. Daardoor is er nu onduidelijkheid ontstaan over de anderhalvemeter-regel in de attracties van het park.

Het attractiepark besloot dit weekend om in drie achtbanen en de wildwaterbaan weer alle zitplaatsen te gebruiken, ook als de afstand niet helemaal voldeed aan de anderhalvemeterregel.

Samenspraak met burgemeester
Het park wil hiermee zorgen voor een betere doorstroming en de wachttijd in de rij verkorten. Juist omdat mensen in een wachtrij het niet altijd even nauw nemen met het houden van voldoende afstand. Het besluit van Toverland werd genomen in samenspraak met de burgemeester van Horst aan de Maas, Ryan Palmen.

Niet betrokken
Veiligheidsregio Limburg-Noord liet maandag weten niet betrokken te zijn geweest bij het besluit. De Veiligheidsregio is wel de instantie die gaat over de uitvoering en implementatie van de landelijke anderhalvemeterregel. Een woordvoerder stelde gisteren dat wettelijk niet mag worden afgeweken van die regel en dat lokale handhavers dan ook de taak hadden hierop toe te zien. Inmiddels heeft overleg plaatsgevonden tussen de drie partijen.

Lees ook: Veiligheidsregio wil dat gemeente optreedt tegen Toverland

Proef
De Veiligheidsregio zou de maatregel van Toverland nu hebben goedgekeurd als proef, zegt het attractiepark. Wel zou afgesproken zij dat er regelmatig gekeken wordt of het beoogde effect ook bereikt wordt. Burgemeester Palmen zag vorige week wachttijden soms wel oplopen tot een uur. Omdat de rijen gisteren flink korter waren, noemde hij de eerste resultaten hoopvol.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen