Overslaan en naar de inhoud gaan

'Toverland mag anderhalve meter loslaten als proef'

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 10:46

Na overleg met burgemeester Ryan Palmen en attractiepark Toverland heeft de Veiligheidsregio Limburg-Noord groen licht gegeven om in bepaalde attracties af te wijken van de anderhalvemeternorm.

Dat laat Toverland weten. De Veiligheidsregio ontkent dat het attractiepark mag afwijken van de anderhalve meterregel. Daardoor is er nu onduidelijkheid ontstaan over de anderhalvemeter-regel in de attracties van het park.

Het attractiepark besloot dit weekend om in drie achtbanen en de wildwaterbaan weer alle zitplaatsen te gebruiken, ook als de afstand niet helemaal voldeed aan de anderhalvemeterregel.

Samenspraak met burgemeester
Het park wil hiermee zorgen voor een betere doorstroming en de wachttijd in de rij verkorten. Juist omdat mensen in een wachtrij het niet altijd even nauw nemen met het houden van voldoende afstand. Het besluit van Toverland werd genomen in samenspraak met de burgemeester van Horst aan de Maas, Ryan Palmen.

Niet betrokken
Veiligheidsregio Limburg-Noord liet maandag weten niet betrokken te zijn geweest bij het besluit. De Veiligheidsregio is wel de instantie die gaat over de uitvoering en implementatie van de landelijke anderhalvemeterregel. Een woordvoerder stelde gisteren dat wettelijk niet mag worden afgeweken van die regel en dat lokale handhavers dan ook de taak hadden hierop toe te zien. Inmiddels heeft overleg plaatsgevonden tussen de drie partijen.

Lees ook: Veiligheidsregio wil dat gemeente optreedt tegen Toverland

Proef
De Veiligheidsregio zou de maatregel van Toverland nu hebben goedgekeurd als proef, zegt het attractiepark. Wel zou afgesproken zij dat er regelmatig gekeken wordt of het beoogde effect ook bereikt wordt. Burgemeester Palmen zag vorige week wachttijden soms wel oplopen tot een uur. Omdat de rijen gisteren flink korter waren, noemde hij de eerste resultaten hoopvol.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen