Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland maakt plannen voor verdere uitbreiding park

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 12:21

Toverland is druk bezig met het maken van plannen voor het verder uitbreiden van het attractiepark in Sevenum. Daarvoor is het park bezig met de procedure van een bestemmingsplan.

In het bestemmingsplan wil Toverland vastleggen waar het park de komende twintig jaar naar toe zal groeien. "Dat plan geeft ons een duidelijke stip aan de horizon, maar een flexibel kader voor de weg er naar toe", legt algemeen directeur Jean Gelissen jr. uit.

Grote ambities
Toverland spreekt de ambitie uit om de komende jaren flink uit te breiden. Dat is volgens Gelissen ook echt noodzakelijk. "Onze gasten verdienen steeds mooiere en sjiekere belevingen. Belevingen die wij willen toevoegen in de vorm van attracties, themagebieden, nieuwe vormen van entertainment, maar ook bijvoorbeeld verblijfsrecreatie. In welke vorm we dat precies willen doen, dat weten we nog niet."

Omwonenden
De kwaliteit van de fysieke leefruimte moet in de plannen centraal staan. Daarom is er ook een participatieproces opgestart voor omwonenden en andere belanghebbenden. Zij kunnen daarin hun opmerkingen en wensen kenbaar maken. Dit proces wordt begeleid door een onafhankelijk advies-, ontwerp- en ingenieursbureau. "

Bestemmingsplan
De gemeente Horst aan de Maas heeft toestemming gegeven om het bestemmingsplan verbrede reikwijdte op te starten. De gemeente zal in het plan de kaders vaststellen waaraan de ontwikkelingen moeten voldoen en Toverland benoemt de ambities en een globaal ontwikkelingsperspectief voor de lange termijn.

Het plan wordt naar verwachting eind 2021 in procedure gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen