Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland maakt plannen voor verdere uitbreiding park

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 12:21

Toverland is druk bezig met het maken van plannen voor het verder uitbreiden van het attractiepark in Sevenum. Daarvoor is het park bezig met de procedure van een bestemmingsplan.

In het bestemmingsplan wil Toverland vastleggen waar het park de komende twintig jaar naar toe zal groeien. "Dat plan geeft ons een duidelijke stip aan de horizon, maar een flexibel kader voor de weg er naar toe", legt algemeen directeur Jean Gelissen jr. uit.

Grote ambities
Toverland spreekt de ambitie uit om de komende jaren flink uit te breiden. Dat is volgens Gelissen ook echt noodzakelijk. "Onze gasten verdienen steeds mooiere en sjiekere belevingen. Belevingen die wij willen toevoegen in de vorm van attracties, themagebieden, nieuwe vormen van entertainment, maar ook bijvoorbeeld verblijfsrecreatie. In welke vorm we dat precies willen doen, dat weten we nog niet."

Omwonenden
De kwaliteit van de fysieke leefruimte moet in de plannen centraal staan. Daarom is er ook een participatieproces opgestart voor omwonenden en andere belanghebbenden. Zij kunnen daarin hun opmerkingen en wensen kenbaar maken. Dit proces wordt begeleid door een onafhankelijk advies-, ontwerp- en ingenieursbureau. "

Bestemmingsplan
De gemeente Horst aan de Maas heeft toestemming gegeven om het bestemmingsplan verbrede reikwijdte op te starten. De gemeente zal in het plan de kaders vaststellen waaraan de ontwikkelingen moeten voldoen en Toverland benoemt de ambities en een globaal ontwikkelingsperspectief voor de lange termijn.

Het plan wordt naar verwachting eind 2021 in procedure gebracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen