Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland doet niet mee aan pilot 'testen voor toegang'

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 10:04

Toverland ziet af van deelname aan de pilots met toegangstesten van de overheid. Het Sevenumse attractiepark is van mening ook zonder die maatregelen verantwoord open te kunnen.

"We hebben vorig jaar al laten zien dat we met maatregelen op een veilige manier ruim 500.000 bezoekers kunnen ontvangen", licht een woordvoerder toe.

Sport- en jeugdactiviteiten
Toverland zou in eerste instantie donderdag open mogen voor indoor sport- en jeugdactiviteiten. Hiervoor was door de overheid een maximum van 100 jongeren tot 18 jaar vastgesteld. Na overleg werd het park verplaatst naar de lijst van attractieparken. Daardoor hadden 4.000 mensen een bezoek aan het park mogen brengen. "Maar dat doet niets af aan onze mening."

"Natuurlijk waren we blij toen we hoorden dat we weer open zouden mogen", zegt de woordvoerder. "Maar als je dan gaat kijken wat er allemaal bij komt kijken, dan is dat voor ons geen wenselijke situatie."

Signaal afgeven
Het attractiepark wil met de keuze om niet deel te nemen aan de pilot een signaal afgeven aan de overheid. "Daarin zijn wij niet de enige. De volledige Club van Elf, de branchevereniging van de grootste dagattracties in Nederland, deelt deze mening. Iedereen vindt dat we verantwoord open kunnen, zonder toegangstesten."

Kasteeltuinen
Maandag liet de organisatie achter de kasteeltuinen in Arcen al weten niet nog een keer mee te doen aan een openingspilot. De locatie was afgelopen weekend geopend. Hoewel het park een capaciteit had van zo’n 1.500 bezoekers per dag, kwamen er slechts zo'n 100 mensen opdagen, mede vanwege het slechte weer.

Lees ook: Pilot testen voor toegang was eenmalig voor Kasteeltuinen

Vrijwilligers
Museum de Kantfabriek in Horst maakte vorige week al bekend niet mee te doen aan de pilots. Het museum werkt uitsluitend met vrijwilligers. Volgens voorzitter Marcella Dings was het niet mogelijk om de opening in een aantal dagen voor te bereiden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen