Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland blijft Toverland heten

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 9:49

Pretpark Toverland krijgt geen andere naam, ondanks de twijfels die pretparkfans en marketingexperts hebben over de naam.

Dat besluit heeft de top van het attractiepark in Sevenum genomen, schrijft Looopings.

Kinderachtig
Algemeen directeur Caroline Kortooms zei eind volgend jaar een naamswijziging te overwegen. Dat deed ze als reactie op de discussie die leeft onder pretparkfans en marketingexperts over een mogelijke naamswijziging. Tegenstanders vinden de naam Toverland eigenlijk kinderachtig.

Lees ook: Nog dit jaar duidelijkheid over naam Toverland

Lading
Kortooms zei eerder al dat ze de naam van het pretpark helemaal niet kinderachtig vindt, maar erkent dat de naam niet meer de lading dekt van het park dat in de loop der jaren flink is uitgebreid. "Ik vind het eigenlijk wel een eer dat mensen er zo mee bezig zijn", stelde ze. "Het is een bewijs dat we meetellen in de pretparkwereld."

Lees ook: Toverland tovert bezoekersrecord in 2018

Miljoenenuitbreiding
Vrijdag maakte Toverland nog bekend dat het een recordaantal van 812.000 bezoekers in het park mocht verwelkomen. "Die forse groei is te danken aan de miljoenenuitbreiding die Toverland in 2018 realiseerde", zegt Toverland. Het pretpark opende in juli het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. Daarmee werd Toverland anderhalf keer zo groot.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen