Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland blijft Toverland heten

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 9:49

Pretpark Toverland krijgt geen andere naam, ondanks de twijfels die pretparkfans en marketingexperts hebben over de naam.

Dat besluit heeft de top van het attractiepark in Sevenum genomen, schrijft Looopings.

Kinderachtig
Algemeen directeur Caroline Kortooms zei eind volgend jaar een naamswijziging te overwegen. Dat deed ze als reactie op de discussie die leeft onder pretparkfans en marketingexperts over een mogelijke naamswijziging. Tegenstanders vinden de naam Toverland eigenlijk kinderachtig.

Lees ook: Nog dit jaar duidelijkheid over naam Toverland

Lading
Kortooms zei eerder al dat ze de naam van het pretpark helemaal niet kinderachtig vindt, maar erkent dat de naam niet meer de lading dekt van het park dat in de loop der jaren flink is uitgebreid. "Ik vind het eigenlijk wel een eer dat mensen er zo mee bezig zijn", stelde ze. "Het is een bewijs dat we meetellen in de pretparkwereld."

Lees ook: Toverland tovert bezoekersrecord in 2018

Miljoenenuitbreiding
Vrijdag maakte Toverland nog bekend dat het een recordaantal van 812.000 bezoekers in het park mocht verwelkomen. "Die forse groei is te danken aan de miljoenenuitbreiding die Toverland in 2018 realiseerde", zegt Toverland. Het pretpark opende in juli het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. Daarmee werd Toverland anderhalf keer zo groot.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen