Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland blijft Toverland heten

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 9:49

Pretpark Toverland krijgt geen andere naam, ondanks de twijfels die pretparkfans en marketingexperts hebben over de naam.

Dat besluit heeft de top van het attractiepark in Sevenum genomen, schrijft Looopings.

Kinderachtig
Algemeen directeur Caroline Kortooms zei eind volgend jaar een naamswijziging te overwegen. Dat deed ze als reactie op de discussie die leeft onder pretparkfans en marketingexperts over een mogelijke naamswijziging. Tegenstanders vinden de naam Toverland eigenlijk kinderachtig.

Lees ook: Nog dit jaar duidelijkheid over naam Toverland

Lading
Kortooms zei eerder al dat ze de naam van het pretpark helemaal niet kinderachtig vindt, maar erkent dat de naam niet meer de lading dekt van het park dat in de loop der jaren flink is uitgebreid. "Ik vind het eigenlijk wel een eer dat mensen er zo mee bezig zijn", stelde ze. "Het is een bewijs dat we meetellen in de pretparkwereld."

Lees ook: Toverland tovert bezoekersrecord in 2018

Miljoenenuitbreiding
Vrijdag maakte Toverland nog bekend dat het een recordaantal van 812.000 bezoekers in het park mocht verwelkomen. "Die forse groei is te danken aan de miljoenenuitbreiding die Toverland in 2018 realiseerde", zegt Toverland. Het pretpark opende in juli het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. Daarmee werd Toverland anderhalf keer zo groot.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen