Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland bereidt zich voor op coronamaatregelen in zomer

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 6:00

Pretpark Toverland in Sevenum wil in de zomermaanden weer open. Medewerkers van het attractiepark werken hard om alles klaar te maken om heropening mogelijk te maken terwijl de coronamaatregelen gelden.

Branchevereniging de Club van Elf heeft een protocol opgesteld om in een anderhalvemetersamenleving bezoekers in pretparken onder voorwaarden toe te laten.

Zware tijden
Het zijn zware tijden voor het attractiepark in Sevenum. Hoeveel inkomsten het park misloopt, wil directeur Jean Gelissen junior niet zeggen. "Maar het mag voor zich spreken dat elke dag dat we langer dicht zijn ons wel pijn doet." Het park is al weken gesloten voor publiek, maar ook met een sluiting tot september blijft het attractiepark bestaan. "We komen hier goed doorheen en sterker uit."

Efteling
Zover wil de Club van Elf het niet laten komen. De branchevereniging wil dat de 23 aangesloten dagattracties in de zomermaanden open mogen. Behalve Toverland zijn ook onder andere de Efteling, Duinrell en Walibi bij de vereniging aangesloten. De meivakantie kwam te vroeg, maar de plannen om vanaf juni open te gaan zijn in een afrondende fase.

Looproutes
Volgens Gelissen zijn de bezoekers inmiddels vertrouwd met de anderhalvemetersamenleving. In het park worden zij, net als in supermarkt, gewezen op bepaalde looproutes. Ook blijven sommige karretjes van attracties leeg en worden wachtrijen aangepast.

Limiet
Als Toverland weer opengaat, stelt het pretpark mogelijk een limiet aan het aantal bezoekers. Op een topdag komen er ongeveer 15.000 mensen naar Sevenum. In de toekomst zullen dat er minder zijn. Bezoekers moeten dan een plek reserveren. "We denken erover om met tijdslots te gaan werken", zei Gelissen eerder.

Lees ook: Maximumaantallen bezoekers Toverland na coronacrisis

De Club van Elf zal het 'Samen veilig uit' protocol presenteren aan het ministerie van Economische Zaken. Het is vervolgens aan premier Mark Rutte om de knoop door te hakken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen