Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland bereidt zich voor op coronamaatregelen in zomer

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 6:00

Pretpark Toverland in Sevenum wil in de zomermaanden weer open. Medewerkers van het attractiepark werken hard om alles klaar te maken om heropening mogelijk te maken terwijl de coronamaatregelen gelden.

Branchevereniging de Club van Elf heeft een protocol opgesteld om in een anderhalvemetersamenleving bezoekers in pretparken onder voorwaarden toe te laten.

Zware tijden
Het zijn zware tijden voor het attractiepark in Sevenum. Hoeveel inkomsten het park misloopt, wil directeur Jean Gelissen junior niet zeggen. "Maar het mag voor zich spreken dat elke dag dat we langer dicht zijn ons wel pijn doet." Het park is al weken gesloten voor publiek, maar ook met een sluiting tot september blijft het attractiepark bestaan. "We komen hier goed doorheen en sterker uit."

Efteling
Zover wil de Club van Elf het niet laten komen. De branchevereniging wil dat de 23 aangesloten dagattracties in de zomermaanden open mogen. Behalve Toverland zijn ook onder andere de Efteling, Duinrell en Walibi bij de vereniging aangesloten. De meivakantie kwam te vroeg, maar de plannen om vanaf juni open te gaan zijn in een afrondende fase.

Looproutes
Volgens Gelissen zijn de bezoekers inmiddels vertrouwd met de anderhalvemetersamenleving. In het park worden zij, net als in supermarkt, gewezen op bepaalde looproutes. Ook blijven sommige karretjes van attracties leeg en worden wachtrijen aangepast.

Limiet
Als Toverland weer opengaat, stelt het pretpark mogelijk een limiet aan het aantal bezoekers. Op een topdag komen er ongeveer 15.000 mensen naar Sevenum. In de toekomst zullen dat er minder zijn. Bezoekers moeten dan een plek reserveren. "We denken erover om met tijdslots te gaan werken", zei Gelissen eerder.

Lees ook: Maximumaantallen bezoekers Toverland na coronacrisis

De Club van Elf zal het 'Samen veilig uit' protocol presenteren aan het ministerie van Economische Zaken. Het is vervolgens aan premier Mark Rutte om de knoop door te hakken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen