Overslaan en naar de inhoud gaan

Toverland benieuwd naar proef van Efteling

Geplaatst opmaandag 28 augustus 2017 - 16:16

Pretpark Toverland in Sevenum houdt de ontwikkelingen rondom het digitaal reserveren voor een attractie goed in de gaten.

De Efteling start komende maand met een proef waarbij bezoekers die in de Python willen, vooraf een tijd moeten kiezen. Op die manier moeten wachttijden worden beperkt.

Gewenst tijdstip
Bezoekers kunnen hun entreekaartje in een computer stoppen om zo een plaats te reserveren in een attractie op een gewenst tijdstip. Eenmaal aangekomen bij de attractie kan de bezoeker van een speciale ingang gebruik maken. De wachttijd bedraagt dan ongeveer een kwartier.

Lees ook: Provincie leent miljoenen voor uitbreiding Toverland

Ritjes reserveren
Volgens Tessa Maessen van Toverland is er in het park in Sevenum vooralsnog geen noodzaak om ritjes in de achtbaan vroegtijdig te reserveren. "Op dit moment zijn de wachttijden bij onze attracties niet erg lang. Maar als dit zogenoemde 'digitaal wachten' populair blijkt onder pretparkbezoekers, dan zouden we dat in de toekomst wel overwegen. Van de andere kant: wachten heeft ook een zekere charme, want het helpt bij het opbouwen van de spanning voor de rit." Toch is de wachttijd voor veel pretparkbezoekers vaak een grote bron van ergernis.

Fastpass
In het buitenland is het gebruik van deze zogenoemde 'fastpasses' al langer gemeengoed en daar werkt het prima. Bezoekers kunnen overigens maar reserveren voor één attractie tegelijkertijd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen