GaiaZoo Kerkrade

GaiaZOO en Toverland laten anderhalvemetermaatregel los

Zowel GaiaZOO in Kerkrade als Toverland in Sevenum laten de anderhalvemetermaatregel los. In beide parken hoef je vanaf zaterdag geen coronatoegangsbewijs te laten zien om binnen te mogen.

Toverland
Personeelstekort Toverland: attracties dicht

Attractiepark Toverland heeft deze zomer regelmatig attracties moeten sluiten vanwege een gebrek aan personeel.

Troy Toverland Achtbaan
Coronamaatregelen: attractieparken vaak helemaal vol

Vanwege de coronamaatregelen zijn attractieparken, waarvoor nu online gereserveerd moet worden, vaak helemaal volgeboekt.

Uitbreiding Toverland ambities 2021-2041
Omwonenden bezorgd over uitbreidingsplannen Toverland

Nieuwe attracties en themagebieden en mogelijk ook een groot hotel. Inwoners van Kronenberg en Evertsoord zijn bezorgd over de uitbreidingsplannen van Toverland in Sevenum.

Istoch hond in auto
Politie bevrijdt opnieuw honden uit auto's

Ondanks alle waarschuwingen de afgelopen jaren heeft de politie in Limburg ook zondag weer honden moeten bevrijden die waren opgesloten in snikhete auto's.

Toverland Dwervelwind
Achtbaan Toverland rijdt weer na voorwerp tussen de wielen

Achtbaan Dwervelwind in Toverland in Sevenum rijdt weer nadat zaterdag de attractie stil kwam te staan door een voorwerp dat tussen de wielen vastzat.

Toverland
Dierentuinen en pretparken blij met heropening

De Limburgse dierentuinen en attractieparken popelen al een tijd om open te gaan. Woensdag 19 mei is het eindelijk zover.

Toverland Dwervelwind
Toverland en GaiaZOO blij: 'Bezoekers enorm gemist'

Euforie, blijdschap en vreugde. Dat zijn de eerste reacties van de recreatiebranche in Limburg over de versoepelingen (onder voorbehoud) die per woensdag 19 mei ingaan.

Troy Toverland Achtbaan
Video: Klimmen naar de top van achtbaan Troy

Attractiepark Toverland mag voorlopig nog niet open. Toch kunnen pretparkliefhebbers genieten van een van de attracties in het Sevenumse park.

Uitbreiding Toverland ambities 2021-2041
Toverland maakt plannen voor verdere uitbreiding park

Toverland is druk bezig met het maken van plannen voor het verder uitbreiden van het attractiepark in Sevenum. Daarvoor is het park bezig met de procedure van een bestemmingsplan.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten