Toverland Dwervelwind

Toverland en GaiaZOO blij: 'Bezoekers enorm gemist'

Euforie, blijdschap en vreugde. Dat zijn de eerste reacties van de recreatiebranche in Limburg over de versoepelingen (onder voorbehoud) die per woensdag 19 mei ingaan.

Troy Toverland Achtbaan
Video: Klimmen naar de top van achtbaan Troy

Attractiepark Toverland mag voorlopig nog niet open. Toch kunnen pretparkliefhebbers genieten van een van de attracties in het Sevenumse park.

Uitbreiding Toverland ambities 2021-2041
Toverland maakt plannen voor verdere uitbreiding park

Toverland is druk bezig met het maken van plannen voor het verder uitbreiden van het attractiepark in Sevenum. Daarvoor is het park bezig met de procedure van een bestemmingsplan.

Troy Toverland Achtbaan
Toverland verkoopt onderdelen achtbaan Troy

Attractiepark Toverland is gestart met het verkopen van onderdelen van de houten achtbaan Troy. De onderdelen zijn tijdens een onderhoudsbeurt vervangen, waardoor deze nu overbodig zijn.

Flamingo's Gaiazoo Kerkrade
Ook GaiaZoo meldt zich af voor 'testen voor toegang’

GaiaZoo in Kerkrade doet niet mee met het proefproject waarbij bezoekers na een coronatest een evenement of attractie kunnen bezoeken. Volgens de dierentuin zijn er te veel knelpunten, waaronder de grote afstand tot de testlocaties. Eerder meldde Toverland zich al af voor de proef.

Achtbaan Fenix Toverland
Toverland doet niet mee aan pilot 'testen voor toegang'

Toverland ziet af van deelname aan de pilots met toegangstesten van de overheid. Het Sevenumse attractiepark is van mening ook zonder die maatregelen verantwoord open te kunnen.

Toverland
'Toverland over de schreef met bingo-avond'

De Kansspelautoriteit bekijkt of pretpark Toverland in Sevenum over de schreef is gegaan met een online bingo-avond.

Toverland (9 dec 2019)
Medewerkers Toverland tijdelijk ingezet bij andere bedrijven

Vanwege de verlengde lockdown heeft Toverland personeel gestationeerd in andere sectoren. Het gaat om zo’n 40 medewerkers van het Sevenumse attractiepark.

Foodtruck Toverland
Mensen in de rij voor foodtruck Toverland

De foodtruck van pretpark Toverland in Sevenum zorgde ondanks de kou afgelopen weekend voor lange wachtrijen.

hot dog, snack, snacks, fastfood (stock)
Toverland probeert alternatief te bieden voor pretpark

Pretpark Toverland in Sevenum is net als andere pretparken al een tijdje dicht vanwege de coronacrisis.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie