Kasteeltuinen Arcen

Toeristische parken kijken wisselend terug op herfstvakantie

De Limburgse toeristische trekpleisters kijken wisselend terug op het aantal bezoekers gedurende de herfstvakantie.

Toverland Halloween (21 okt 2020)
Bezoekers Toverland betreuren afblazen Halloween Nights

Toverland in Sevenum trok woensdag honderden bezoekers, ook al is het attractiepark gestopt met de Halloween Nights.

Scare Actor Halloween Toverland (29 okt 2019)
Toverland stopt na kritiek met Halloween Nights

Attractiepark Toverland in Sevenum stopt vanaf woensdag met de Halloween Nights.

Toverland
Toverland scherpt coronamaatregelen aan

De coronamaatregelen bij Toverland worden aangescherpt. Zo geldt er een dringend advies om mondkapjes te dragen en mag tijdens de Halloween Nights vanaf 22:00 uur geen alcohol meer worden geschonken.

Achtbaan Fenix Toverland
Mondkapje in achtbanen Toverland nu wel toegestaan

Bezoekers van het pretpark Toverland mogen vanaf vrijdag met een mondkapje de achtbaan in.

Toverland
Collega's besmette medewerker Toverland testen negatief

De leidinggevende van Toverland die covid-19 onder de leden bleek te hebben, heeft geen collega's besmet met het coronavirus.

Achtbaan Fenix Toverland
Medewerkers Toverland in quarantaine na coronabesmetting

Een leidinggevende van attractiepark Toverland in Sevenum is besmet met het coronavirus. Daarom moet een aantal collega's in quarantaine.

Horeca eten en drinken restaurant café
'Meeste besmettingen niet in horeca, maar in thuissituatie'

De strengere maatregelen in de horeca worden wisselend ontvangen. Limburgse horecabazen hebben begrip, maar vragen zich af waarom de nadruk wederom op hun sector ligt. Vooral omdat de meeste besmettingen in thuissituaties plaatsvinden.

stock Toverland Fenix
Veiligheidsregio fluit Toverland en burgemeester terug

Attractiepark Toverland in Sevenum mag de achtbaantreinen per direct niet langer volledig vullen met mensen. In overleg met burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas deed Toverland dat de afgelopen dagen wel, maar daar is de burgemeester dinsdag na overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord op teruggekomen.

Troy Toverland Achtbaan
Onduidelijkheid over anderhalve meter bij Toverland

Het is onduidelijk of het loslaten van de anderhalve meter-regel in enkele attracties van Toverland daadwerkelijk is toegestaan. De Veiligheidsregio ontkent stellig dat Toverland mag afwijken van de regels, maar volgens het park en burgemeester Ryan Palmen zijn er wel degelijk afspraken gemaakt.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten