Overslaan en naar de inhoud gaan

Tournee Rieu zeer succesvol: 'Goed voor 13,3 miljoen dollar'

Geplaatst opzaterdag 1 september 2018 - 10:06

Het gaat André Rieu voor de wind. De violist staat op de tweede plek in de lijst van artiesten die het meest succesvol zijn met hun tournees.

Volgens de lijst van Billboard Boxscore zou alleen Ed Sheeran wereldwijd succesvoller zijn.

51,1 miljoen dollar
​Rieu was volgens Billboard Boxscore dit jaar, mede dankzij de dertien concerten op het Vrijthof in Maastricht, goed voor een omzet van 13,3 miljoen dollar (ruim 11 miljoen euro). Sinds de start van de concerten op het Vrijthof in 2009 zou het de violist 54,1 miljoen dollar (ruim 46 miljoen euro) hebben opgebracht aan verkoop van tickets voor zijn optredens. Dit waren volgens Billboard Boxscore in totaal zo'n 76 shows in Maastricht.

In totaal zou het touren Rieu zo'n 550,1 miljoen dollar (ruim 474 miljoen euro) hebben opgebracht.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen