Overslaan en naar de inhoud gaan

Tournee Rieu zeer succesvol: 'Goed voor 13,3 miljoen dollar'

Geplaatst opzaterdag 1 september 2018 - 10:06

Het gaat André Rieu voor de wind. De violist staat op de tweede plek in de lijst van artiesten die het meest succesvol zijn met hun tournees.

Volgens de lijst van Billboard Boxscore zou alleen Ed Sheeran wereldwijd succesvoller zijn.

51,1 miljoen dollar
​Rieu was volgens Billboard Boxscore dit jaar, mede dankzij de dertien concerten op het Vrijthof in Maastricht, goed voor een omzet van 13,3 miljoen dollar (ruim 11 miljoen euro). Sinds de start van de concerten op het Vrijthof in 2009 zou het de violist 54,1 miljoen dollar (ruim 46 miljoen euro) hebben opgebracht aan verkoop van tickets voor zijn optredens. Dit waren volgens Billboard Boxscore in totaal zo'n 76 shows in Maastricht.

In totaal zou het touren Rieu zo'n 550,1 miljoen dollar (ruim 474 miljoen euro) hebben opgebracht.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen