Overslaan en naar de inhoud gaan

Tourbaas Prudhomme stelt Limburg gerust

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2016 - 19:11

De provincie Limburg hoeft zich volgens Christian Prudhomme geen zorgen te maken over de ruzie tussen de Tourorganisatie en de KNWU.

Dat heeft de Tourbaas donderdag gezegd tijdens de presentatie van het Grand Départ in Düsseldorf.

Limburgse etappe?
Limburg wil volgend jaar graag een Touretappe organiseren, maar een conflict over geld dreigt roet in het eten te gooien. De Nederlandse wielerunie heeft in verband met de Tourstart in Utrecht vorig jaar een rekening van bijna140.000 euro neergelegd bij de Tourorganisatie, maar die weigert te betalen.

Geen invloed
Eerder kwamen er berichten naar buiten dat de Tour Nederland mijdt zolang het conflict speelt, maar Prudhomme sprak dat tegen: "Welnee, we hebben in 2010 een geweldig Grand Départ gehad in Rotterdam en vorig jaar in Utrecht. Jullie koning was laaiend enthousiast; denk je dat zo'n klein conflictje invloed heeft of wij ergens wel of niet komen? Zeker weten van niet."

Of Limburg volgend jaar een Touretappe mag organiseren wordt officieel pas in het najaar bekendgemaakt.

Lees vrijdag meer hierover in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tourstart 2017 in Düsseldorf, Limburg aast op etappe
Kansen voor Dumoulin: Tour 2017 start met tijdrit
Goed nieuws voor Limburg, 'Tour de France ook door Verviers'
ANP, Tour de France, wielrennen, wielersport, sprint, sprinters
Kans op Limburgse Touretappe steeds kleiner
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen