Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tour in Limburg realistischer dan Super WK'

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 7:00

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs vindt het binnenhalen van een Touretappe naar Limburg in 2024 of 2025 veel realistischer dan het organiseren van het Super WK Wielrennen in 2027.

Dat zei Kerckhoffs in het L1-programma AvondGasten Sport.

Video: L1

Moeilijk
Volgens Kerckhoffs wordt het binnenhalen van beide evenementen een lastige opgave. "Allebei lijken me moeilijk, omdat bepaalde Limburgse gemeenten er financieel niet super voorstaan. Over het Super WK hoor ik een bedrag van 37 miljoen euro wat dat gaat kosten. Als ik dan kijk naar de verliezen die zijn gemaakt bij het WK Wielrennen van 2012 in Valkenburg weet ik niet of dat kan worden opgehaald. En de komende jaren is het niet de tijd om sponsoren binnen te halen."

Lees ook: Limburg doet mee aan bidboek Super WK wielrennen 2027

Realistisch
Kerckhoffs vindt het binnenhalen van een Touretappe dan realistischer. Afgelopen donderdag presenteerden Rotterdam en Den Haag een bidbook om de Tour in hun regio te laten starten in 2024 of 2025. Daarin werd ook een etappe genoemd van Rotterdam naar Valkenburg. Volgens de wielerjournalist zal 2024 niet lukken. "In 2022 start de Tour in Denemarken en in 2023 in Bilbao en gaan ze niet drie jaar op rij buiten Frankrijk starten met de Tour. Dus 2025 zou dan de eerste mogelijkheid zijn. Dat vind ik realistischer dan het Super WK." Kerckhoffs heeft ook nog een stiekeme hoop: "Een tijdrit van Maastricht naar Valkenburg, mét Tom Dumoulin."

Lees ook: Bidbook: Touretappe naar Limburg in 2024 of 2025

Olympische tijdrit
Dumoulin is op dit moment geen actieve wielrenner. De Maastrichtenaar heeft een pauze ingelast. Het magazine WielerFlits maakte onlangs bekend dat Dumoulin nog wel op de vaccinatielijst staat voor de Olympische Spelen in Tokio. "Ik denk dat deze maand een beslissing valt of Tom Dumoulin meegaat naar de Olympische Spelen in Tokio." Voor Kerckhoffs zijn er twee uitgangspunten. "Of hij gaat nog rijden, of hij laat het seizoen lopen." Kerckhoffs denkt dat de Maastrichtenaar de Spelen nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet. "Ik krijg veel telefoontjes uit Maastricht dat hij op de tijdritfiets zit en hij zal niet op die vaccinatielijst hebben staan, als hij het uit zijn hoofd heeft gezet."

Lees ook: 'Dumoulin op vaccinatielijst voor Olympische Spelen'

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen