Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour du Roer: 'Gasten alvast lekker maken voor woensdag'

Geplaatst opzondag 23 januari 2022 - 16:57

Een gezellige borreltour langs horecazaken trok zondag honderden mensen naar de Roermondse binnenstad. Twee weken geleden was het initiatief bedacht, aanvankelijk als actie tegen de lockdown.

Nu het ernaar uitziet dat de horeca toch na dinsdag weer open mag, willen ze in Roermond naar de gasten toe duidelijk maken dat ze er weer veel zin in hebben.

Video: L1

'Geen boetes'
Voor de dertien deelnemende horecazaken stonden groepjes mensen die vaak geen anderhalve meter afstand hielden van elkaar. Handhavers liepen wel rond, spraken met mensen, maar daar bleef het bij. "Er zijn geen boetes uitgedeeld gelukkig", vertelt uitbater Raijmond Reijners van brasserie VerKoch aan het Munsterplein. Volgens persbureau ANP werd er ook muziek gedraaid op de Roerkade. De gemeente waarschuwde in de loop van de middag de deelnemende horeca dat de zaken om uiterlijk 17:00 uur gesloten moesten zijn, anders zouden er sancties volgen.

Stempelkaart
Gasten konden bij de alternatieve 'borreltour' buiten de kroeg onder meer aan statafels een hapje en een drankje krijgen. Bij café Nautilus aan de haven ontvingen mensen een kaart die bij elke deelnemende kroeg kon worden afgestempeld. Bij een volle kaart kon een prijs worden gewonnen.

Politie bij Tour du Roer (23 jan 2022)
De politie in Roermond.
Foto: Fer Traugott

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen