Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de Toon: Fietsen voor invalidentoilet

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 16:52

Het Toon Hermans Huis was maandagochtend het vertrekpunt voor Tour de Toon. Met de sponsorfietstoch werd geld opgehaald om een invalidentoilet in het Toon Hermans Huis te realiseren.

Uiteindelijk is het de bedoeling om 17.000 euro op te halen.

Verbouwing
"Een invalidentoilet aanleggen is niet zomaar iets", legt Armand Winthagen uit. Hij is directeur van het Toon Hermans Huis. "Je hebt te maken met allerlei eisen. Je moet dan denken aan signaleringen en beugels. Er moet nog veel verbouwd worden."

Benefietstocht
Aan de tocht deden vijfendertig wielrenners mee. Ze reden een route over tachtig kilometer. Ook reden zo'n twintig mensen mee aan een familietocht speciaal voor gezinnen. Maandag werd bijna 800 euro opgehaald. Omdat dat niet genoeg is, doet Armand in juni mee aan The Ride. Hij fietst dan in acht dagen vanuit het Italiaanse Stelvio naar Valkenburg. Ook met deze tocht probeert hij geld op te halen.

Inloophuis
Het Toon Hermans Huis is er voor mensen die met kanker te maken hebben gehad. "Patiënten, de naasten en nabestaanden kunnen er terecht voor vragen", vertelt Winthagen. "Je leven verandert radicaal. Ze zitten met angsten en verdriet. Bij ons kunnen de mensen terecht voor een goed gesprek of om in contact te komen met deelgenoten."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen