Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de Limbourg tussen schapen: 'Dumoulin favoriet'

Geplaatst opvrijdag 18 september 2020 - 21:01

Bram Tankink vindt dat Tom Dumoulin de topfavoriet is voor de tijdrit van de Tour de France, die zaterdag wordt verreden.

Tankink deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit de schapenkooi in Epen.

Fietswissel
Tankink, die zelf negen keer de Tour de France reed, neemt geen blad voor zijn mond als hij vooruitblikt op de tijdrit: "Dumoulin is de grote favoriet. Er zijn zaterdag drie grote favorieten." Tankink is benieuwd of Dumoulin zaterdag van fiets wisselt bij de start van de beklimming van La Planche des Belles Filles.

Oud-wielrenner Gert Jakobs is ervan overtuigd dat de Maastrichtenaar dat niet doet: "Tom gaat niet van fiets wisselen. In Bergen is hij wereldkampioen geworden en toen wisselde hij ook niet van fiets. Ik merk wel dat hij echt op en top voorbereid is en hij is voor mij ook de favoriet."

Tankink is er nog niet zeker van dat Dumoulin niet van fiets gaat wisselen. "In Bergen heeft hij toen niet gewisseld, maar toen was de klim drie kilometer. Nu is de klim zes kilometer met een stuk van twintig procent stijgingspercentage. En met een dicht achterwiel op zo'n klim is niet super tof."

Roglic
Jakobs verwacht zaterdag geen problemen voor klassementsleider Primoz Roglic. "Die gaat zaterdag met twee vingers in de neus de Tour winnen. Misschien pakt Tadej Pogacar wat seconden terug, maar 56 seconden haalt hij niet meer in." Tankink verwacht nog spektakel van Roglic: "Ik verwacht dat hij nog een klap gaat uitdelen. Hij heeft de hele Tour berekenend gereden en zich gefocust op de tijdrit van zaterdag."

De tijdrit is zaterdag te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen