Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de Limbourg: Op zoek naar de valk van Par'Course

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 17:54

Het circus van Tour de Limbourg strijkt vrijdag neer bij Par'course in Valkenburg, het nieuwe sportbelevingscentrum rond de voormalige Leeuw-brouwerij.

Blikvanger bij Par'course is het Shimano Experience Center, dat in april van dit jaar werd geopend door een grote valk te laten landen op de arm van Taizo Shimano.

Salvodelli
De 'valk' heeft in het wielrennen een speciale betekenis, met de bijnaam Il Falco voor de Italiaan Paolo Salvodelli. Doordat hij kon afdalen als een valk, won Salvodelli onder meer de Giro in 2002 en 2005.

Movistar
Juist die 'valk' zoekt Maurice de Heus, in een jaar dat zo veel verschillende renners kans maken op een zege in de Tour de France. Kan de valk van Par'course een tipje van de sluier oplichten? De grootste kanshebber lijkt te fietsen in het blauw en zwart - het tenue van Movistar, met de renners Mikel Landa, Alejandro Valverde en Nairo Quintana.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen