Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de Limbourg: Op zoek naar de valk van Par'Course

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 17:54

Het circus van Tour de Limbourg strijkt vrijdag neer bij Par'course in Valkenburg, het nieuwe sportbelevingscentrum rond de voormalige Leeuw-brouwerij.

Blikvanger bij Par'course is het Shimano Experience Center, dat in april van dit jaar werd geopend door een grote valk te laten landen op de arm van Taizo Shimano.

Salvodelli
De 'valk' heeft in het wielrennen een speciale betekenis, met de bijnaam Il Falco voor de Italiaan Paolo Salvodelli. Doordat hij kon afdalen als een valk, won Salvodelli onder meer de Giro in 2002 en 2005.

Movistar
Juist die 'valk' zoekt Maurice de Heus, in een jaar dat zo veel verschillende renners kans maken op een zege in de Tour de France. Kan de valk van Par'course een tipje van de sluier oplichten? De grootste kanshebber lijkt te fietsen in het blauw en zwart - het tenue van Movistar, met de renners Mikel Landa, Alejandro Valverde en Nairo Quintana.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen