Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de L1mbourg: Mathieu wil op Olympische Spelen winnen

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 20:00

Vrijdag in Tour de L1mbourg: presentator Sander Kleikers en tafelgast Gert Jacobs bespreken de individuele tijdrit met de vader van Mathieu van der Poel, Adrie, en Fred Rompelberg, de oud-wielrenner die ooit het werelduurrecord in handen had.

Bekijk hier de hele uitzending.

Geschrokken
Tour de L1mbourg-verslaggever Frank Moonen ving Wout Poels op na de finish van de tijdrit. De renner van Ineos schrok van het nieuws dat Wout van Aert gevallen is.

Nico Verhoeven, ploegleider van Jumbo-Visma reed vlak achter Wout van Aert toen hij vreselijk hard onderuit ging. Hij is enorm geschrokken.

Geen toekomstige Tourwinnaar
Op de vraag of er een toekomstige Tour-winnaar schuilt in Mathieu van der Poel, antwoordt zijn vader: "Nee, op dit moment niet." Dat zegt Adri van der Poel in het L1-programma Tour de L1mbourg.

Olympische Spelen
"Mathieu heeft met zijn ploeg nu geen World Tour licentie. Het is wel een grote droom van Mathieu om die grote wedstrijden te gaan rijden." Toch geeft Van der Poel senior aan dat eerst alle aandacht naar het mountainbike gaat. "Zijn grote doel is het winnen van de Olympische Spelen in Tokio. Hij is inmiddels 4-5 kilo aan spiermassa bijgekomen. Dat zou er weer vanaf moeten als hij als hij een grote ronde zou gaan rijden."

Venijnige bergetappe
Van der Poel junior slaat komend weekend het NK mountainbike in Sittard over. "Hij kiest voor het EK volgende week." Volgens Adrie van der Poel begint de Tour eigenlijk pas morgen. Dan staat er een ultra korte maar venijnige bergetappe op het programma. "Het is een geweldige Tour met veel kanshebbers. Morgen gaan we vuurwerk zien."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen