Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de L1mbourg: Mathieu wil op Olympische Spelen winnen

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 20:00

Vrijdag in Tour de L1mbourg: presentator Sander Kleikers en tafelgast Gert Jacobs bespreken de individuele tijdrit met de vader van Mathieu van der Poel, Adrie, en Fred Rompelberg, de oud-wielrenner die ooit het werelduurrecord in handen had.

Bekijk hier de hele uitzending.

Geschrokken
Tour de L1mbourg-verslaggever Frank Moonen ving Wout Poels op na de finish van de tijdrit. De renner van Ineos schrok van het nieuws dat Wout van Aert gevallen is.

Nico Verhoeven, ploegleider van Jumbo-Visma reed vlak achter Wout van Aert toen hij vreselijk hard onderuit ging. Hij is enorm geschrokken.

Geen toekomstige Tourwinnaar
Op de vraag of er een toekomstige Tour-winnaar schuilt in Mathieu van der Poel, antwoordt zijn vader: "Nee, op dit moment niet." Dat zegt Adri van der Poel in het L1-programma Tour de L1mbourg.

Olympische Spelen
"Mathieu heeft met zijn ploeg nu geen World Tour licentie. Het is wel een grote droom van Mathieu om die grote wedstrijden te gaan rijden." Toch geeft Van der Poel senior aan dat eerst alle aandacht naar het mountainbike gaat. "Zijn grote doel is het winnen van de Olympische Spelen in Tokio. Hij is inmiddels 4-5 kilo aan spiermassa bijgekomen. Dat zou er weer vanaf moeten als hij als hij een grote ronde zou gaan rijden."

Venijnige bergetappe
Van der Poel junior slaat komend weekend het NK mountainbike in Sittard over. "Hij kiest voor het EK volgende week." Volgens Adrie van der Poel begint de Tour eigenlijk pas morgen. Dan staat er een ultra korte maar venijnige bergetappe op het programma. "Het is een geweldige Tour met veel kanshebbers. Morgen gaan we vuurwerk zien."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen