Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de L1mbourg: Mathieu wil op Olympische Spelen winnen

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 20:00

Vrijdag in Tour de L1mbourg: presentator Sander Kleikers en tafelgast Gert Jacobs bespreken de individuele tijdrit met de vader van Mathieu van der Poel, Adrie, en Fred Rompelberg, de oud-wielrenner die ooit het werelduurrecord in handen had.

Bekijk hier de hele uitzending.

Geschrokken
Tour de L1mbourg-verslaggever Frank Moonen ving Wout Poels op na de finish van de tijdrit. De renner van Ineos schrok van het nieuws dat Wout van Aert gevallen is.

Nico Verhoeven, ploegleider van Jumbo-Visma reed vlak achter Wout van Aert toen hij vreselijk hard onderuit ging. Hij is enorm geschrokken.

Geen toekomstige Tourwinnaar
Op de vraag of er een toekomstige Tour-winnaar schuilt in Mathieu van der Poel, antwoordt zijn vader: "Nee, op dit moment niet." Dat zegt Adri van der Poel in het L1-programma Tour de L1mbourg.

Olympische Spelen
"Mathieu heeft met zijn ploeg nu geen World Tour licentie. Het is wel een grote droom van Mathieu om die grote wedstrijden te gaan rijden." Toch geeft Van der Poel senior aan dat eerst alle aandacht naar het mountainbike gaat. "Zijn grote doel is het winnen van de Olympische Spelen in Tokio. Hij is inmiddels 4-5 kilo aan spiermassa bijgekomen. Dat zou er weer vanaf moeten als hij als hij een grote ronde zou gaan rijden."

Venijnige bergetappe
Van der Poel junior slaat komend weekend het NK mountainbike in Sittard over. "Hij kiest voor het EK volgende week." Volgens Adrie van der Poel begint de Tour eigenlijk pas morgen. Dan staat er een ultra korte maar venijnige bergetappe op het programma. "Het is een geweldige Tour met veel kanshebbers. Morgen gaan we vuurwerk zien."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen