Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de L1mbourg: Maassen verbaasd over prestaties

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 20:30

Zaterdag in Tour de L1mbourg: presentator Sander Kleikers blikt opnieuw vooruit met vaste tafelgast Gert Jacobs. Verder aan tafel journalist Jaap Stalenburg, de maker van de documentaire over Tom Dumoulin, en wielercommentator Jeroen van Belleghem.

Maassen verbaasd
Ploegleider Frans Maassen wist niet wat hij zag toen drie van zijn renners op kop sleurden richting finish. "Ik ben verbaasd hoe goed het gaat." Dat zegt hij tegen verslaggever Frank Moonen. Steven Kruijswijk pakte zaterdag tijd terug op Geraint Thomas. De renner van Jumbo-Visma staat derde in het klassement.

Video: L1

We zijn er nog niet
Dylan van Baarle staat net als zijn ploeggenoot Wout Poels uit Blitterswijck te kijken van de prestaties van Alaphilippe. "Mij verbaast het in ieder geval. Maar het is nog een lange week. Volgende week komen nog veel zware etappes aan. Dus we zijn er nog niet."

Video: L1

Geen zorgen
Steven Kruijswijk van Jumbo-Visma maakt zich voor de komende week geen zorgen over de steun die hij gaat krijgen. Hij finishte in de 14de etappe als derde. Zijn ploegmaten Bennett en De Plus kwamen respectievelijk als 11de en 13de over de streep. "Ik heb nog niet vaak eerder gezien dat ik met twee ploegmaten zo diep in de finale zit, dus dat geeft wel heel veel vertrouwen dat we hier heel ver kunnen komen."

Zoekende
"Tom Dumoulin was zoekende", dat zegt journalist Jaap Stalenburg aan tafel bij het L1-programma Tour de L1mbourg. De journalist is mede-maker van de documentaire over Dumoulin die onlangs uit kwam. "Je houdt toprenners scherp door ze misschien anders te begeleiden. Het zou me niet verbazen als ze op de rustdag aankondigen dat Dumoulin vertrekt."

Video: L1

Stalenburg: "Bij Sunweb is er een hele goede wetenschappelijke basis maar soms komt er een fase dat je toe bent aan andere begeleiding. Een top-renner moet constant aftasten: wat is de beste weg voor mij?"

Aan tafel bij Tour de L1mbourg ging het zaterdag over de situatie rond Tom Dumoulin. Ook wielercommentator Jeroen Vanbelleghem was te gast op het wijngoed Sint-Martinus. Hij was de commentator toen Dumoulin even een sanitaire stop moest maken in de Giro van 2017.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen