Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de L1mbourg: Maassen verbaasd over prestaties

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 20:30

Zaterdag in Tour de L1mbourg: presentator Sander Kleikers blikt opnieuw vooruit met vaste tafelgast Gert Jacobs. Verder aan tafel journalist Jaap Stalenburg, de maker van de documentaire over Tom Dumoulin, en wielercommentator Jeroen van Belleghem.

Maassen verbaasd
Ploegleider Frans Maassen wist niet wat hij zag toen drie van zijn renners op kop sleurden richting finish. "Ik ben verbaasd hoe goed het gaat." Dat zegt hij tegen verslaggever Frank Moonen. Steven Kruijswijk pakte zaterdag tijd terug op Geraint Thomas. De renner van Jumbo-Visma staat derde in het klassement.

Video: L1

We zijn er nog niet
Dylan van Baarle staat net als zijn ploeggenoot Wout Poels uit Blitterswijck te kijken van de prestaties van Alaphilippe. "Mij verbaast het in ieder geval. Maar het is nog een lange week. Volgende week komen nog veel zware etappes aan. Dus we zijn er nog niet."

Video: L1

Geen zorgen
Steven Kruijswijk van Jumbo-Visma maakt zich voor de komende week geen zorgen over de steun die hij gaat krijgen. Hij finishte in de 14de etappe als derde. Zijn ploegmaten Bennett en De Plus kwamen respectievelijk als 11de en 13de over de streep. "Ik heb nog niet vaak eerder gezien dat ik met twee ploegmaten zo diep in de finale zit, dus dat geeft wel heel veel vertrouwen dat we hier heel ver kunnen komen."

Zoekende
"Tom Dumoulin was zoekende", dat zegt journalist Jaap Stalenburg aan tafel bij het L1-programma Tour de L1mbourg. De journalist is mede-maker van de documentaire over Dumoulin die onlangs uit kwam. "Je houdt toprenners scherp door ze misschien anders te begeleiden. Het zou me niet verbazen als ze op de rustdag aankondigen dat Dumoulin vertrekt."

Video: L1

Stalenburg: "Bij Sunweb is er een hele goede wetenschappelijke basis maar soms komt er een fase dat je toe bent aan andere begeleiding. Een top-renner moet constant aftasten: wat is de beste weg voor mij?"

Aan tafel bij Tour de L1mbourg ging het zaterdag over de situatie rond Tom Dumoulin. Ook wielercommentator Jeroen Vanbelleghem was te gast op het wijngoed Sint-Martinus. Hij was de commentator toen Dumoulin even een sanitaire stop moest maken in de Giro van 2017.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen