Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de L1mbourg: Maassen verbaasd over prestaties

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 20:30

Zaterdag in Tour de L1mbourg: presentator Sander Kleikers blikt opnieuw vooruit met vaste tafelgast Gert Jacobs. Verder aan tafel journalist Jaap Stalenburg, de maker van de documentaire over Tom Dumoulin, en wielercommentator Jeroen van Belleghem.

Maassen verbaasd
Ploegleider Frans Maassen wist niet wat hij zag toen drie van zijn renners op kop sleurden richting finish. "Ik ben verbaasd hoe goed het gaat." Dat zegt hij tegen verslaggever Frank Moonen. Steven Kruijswijk pakte zaterdag tijd terug op Geraint Thomas. De renner van Jumbo-Visma staat derde in het klassement.

Video: L1

We zijn er nog niet
Dylan van Baarle staat net als zijn ploeggenoot Wout Poels uit Blitterswijck te kijken van de prestaties van Alaphilippe. "Mij verbaast het in ieder geval. Maar het is nog een lange week. Volgende week komen nog veel zware etappes aan. Dus we zijn er nog niet."

Video: L1

Geen zorgen
Steven Kruijswijk van Jumbo-Visma maakt zich voor de komende week geen zorgen over de steun die hij gaat krijgen. Hij finishte in de 14de etappe als derde. Zijn ploegmaten Bennett en De Plus kwamen respectievelijk als 11de en 13de over de streep. "Ik heb nog niet vaak eerder gezien dat ik met twee ploegmaten zo diep in de finale zit, dus dat geeft wel heel veel vertrouwen dat we hier heel ver kunnen komen."

Zoekende
"Tom Dumoulin was zoekende", dat zegt journalist Jaap Stalenburg aan tafel bij het L1-programma Tour de L1mbourg. De journalist is mede-maker van de documentaire over Dumoulin die onlangs uit kwam. "Je houdt toprenners scherp door ze misschien anders te begeleiden. Het zou me niet verbazen als ze op de rustdag aankondigen dat Dumoulin vertrekt."

Video: L1

Stalenburg: "Bij Sunweb is er een hele goede wetenschappelijke basis maar soms komt er een fase dat je toe bent aan andere begeleiding. Een top-renner moet constant aftasten: wat is de beste weg voor mij?"

Aan tafel bij Tour de L1mbourg ging het zaterdag over de situatie rond Tom Dumoulin. Ook wielercommentator Jeroen Vanbelleghem was te gast op het wijngoed Sint-Martinus. Hij was de commentator toen Dumoulin even een sanitaire stop moest maken in de Giro van 2017.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen