isaac

Prijswinnaar schenkt 3500 euro aan Adelante Jeugd en Gezin

Ze won een prachtige fiets, maar wilde de kinderen van Adelante helpen. En daarom doneerde Nardy Beckers uit Echt 3500 euro aan de overstroomde locatie van Kind en Jeugd in Houthem. Voor een nieuwe start van de meest kwetsbare kinderen.

Tom Dumoulin aan tafel bij Tour de L1mbourg met Mitch Valize
Dumoulin: 'Kijken naar veiligheid in eerste week Tour'

Tom Dumoulin vindt dat er moet worden gekeken naar de veiligheid in de eerste week van de Tour de France. "Het lijkt de afgelopen jaren alleen maar erger te worden."

Mitch Valize
'Afdalen met 120 kilometer per uur vind ik leuk'

Handbiker Mitch Valize start met grote ambities aan de Paralympische Zomerspelen in Tokio. De geboren Heerlenaar is duidelijk als hem wordt gevraagd naar zijn doel: "Ik ga voor goud."

Tom Dumoulin Tour de L1mbourg
Dumoulin: Spelen gaan gevoel over wielrennen niet veranderen

"Het resultaat van de Olympische Spelen zal het gevoel en het plezier in het wielrennen niet doen veranderen", zegt Tom Dumoulin 1,5 week voor de start van de Olympische Spelen in Tokio. De Maastrichtenaar heeft na een korte wielerstop het plezier weer teruggevonden.

Belle de Gast Tour de L1mbourg
'Sporters kunnen kennis overdragen aan maatschappij'

Wielrenster Belle de Gast van Parkhotel Valkenburg kon vanwege de coronacrisis het afgelopen jaar amper op de fiets zitten, daarom ging De Gast, die ook fysiotherapeute is, aan de slag in de zorg.

Gert Jakobs oud-wielrennen (3 juli 2021)
Jakobs: 'Poels hoeft niet te bang zijn voor concurrenten'

Oud-wielrenner Gert Jakobs vindt dat bolletjestruidrager Wout Poels niet bang hoeft te zijn voor zijn naaste concurrenten in het bergklassement. "De komende twee dagen worden heel belangrijk."

Wout Poels bolletjestrui Tour de France 2021
Wout Poels behoudt bolletjestrui, Konrad wint

Wout Poels heeft in de zestiende etappe van de Tour de France zijn bolletjestrui kunnen behouden. De renner uit Blitterswijck kende een zorgeloze dag doordat zijn concurrenten geen poging deden om bergpunten te verzamelen. Poels kwam uiteindelijk als 98ste over de streep.

Wout Poels bolletjestrui
Deze bergen scheiden Poels van de bolletjestrui in Parijs

Wout Poels vertrekt dinsdag als leider van het bergklassement aan de zestiende etappe van de Ronde van Frankrijk. Komende zondag kan de renner uit Blitterswijck als eerste Limburger het bergklassement winnen van de Tour de France.

Poels in bollen
Limburgse renners beleven wisselende rustdag in Tour

Mike Teunissen uit Ysselsteyn en Wout Poels uit Blitterswijck hebben ieder op hun eigen manier de tweede rustdag van de Tour de France doorgebracht in Andorra.

Erik Meijer
Video: Oud-voetballer Erik Meijer maakt zich op voor Ironman

Hij maakte furore als voetballer, maar Erik Meijer heeft een nieuwe sportieve uitdaging gevonden. Meijer doet over een kleine twee maanden mee aan de Ironman.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten