Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tour de France voor vrouwen in Nederland zou mooi zijn'

Geplaatst opzaterdag 10 juli 2021 - 6:56

KNWU-bestuurder Marianne van Leeuwen is enthousiast over de optie om een etappe van de Tour de France voor vrouwen in Nederland te organiseren. "Ik ben voor."

Van Leeuwen, lid van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie, deed haar uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, vanuit Ysselsteyn.

Geweldig
Na dertien jaar afwezigheid vindt volgend jaar weer een volwaardige Tour de France voor vrouwen plaats. De vrouwen rijden een week door Frankrijk en starten op de slotzondag van de mannen in Parijs. Van Leeuwen zou het mooi vinden als de vrouwenversie van de Tour naar Nederland zou komen. "Het lijkt me een geweldig idee."

Statement
Volgens Van Leeuwen krijgt het vrouwenwielrennen met het binnenhalen van een Touretappe de aandacht die het verdient. "Ik vind al jaren dat het vrouwenwielrennen een geweldig niveau heeft en meer aandacht verdient, dus het zou een mooi statement zijn om zoiets in Nederland te doen. Wat mij betreft in ieder geval een duimpje omhoog."

Bronnen bevestigen aan L1 dat er een poging wordt gedaan om een etappe van de vrouwentour naar Nederland te halen.

'Heel mooi'
Renster Lorena Wiebes, die vrijdag de achtste etappe won van de Giro Donne, de Ronde van Italiƫ voor vrouwen, ziet een etappe in Nederland ook wel zitten. "Dat zou heel mooi zijn en elke wedstrijd die erbij komt, is sowieso heel mooi." Wiebes denkt ook al aan haar eigen kansen. "Ik hoop dat er in de Tour voor vrouwen ook sprintersritten zitten, dan hoop ik er eentje mee te kunnen pikken."

Innovatie
Van Leeuwen vertelde in Tour de L1mbourg ook over de innovatie in het wielrennen, een van de dingen waar ze zich voor inzet bij de KNWU. "Je moet altijd een scherp oog hebben voor wat mensen willen en het is goed dat de sport daarin mee verandert. We kunnen als bond onze leden digitaal bijvoorbeeld beter bedienen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen