Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de France-directeur Prudhomme bezoekt Amstel Gold Race

Geplaatst opdonderdag 7 april 2022 - 6:00

Hoog bezoek voor Leo van Vliet, koersdirecteur van de Amstel Gold Race. Tourbaas Christian Prudhomme komt dit weekend naar Zuid-Limburg.

Het bezoekje komt voort uit het contact dat Van Vliet en Prudhomme hadden over de ruil tussen de Nederlandse klassieker en Parijs-Roubaix.

Datumwissel
In september vorig jaar vroeg de organisator ASO van Parijs-Roubaix om een datumwissel omdat de klassieker niet op 10 april mag worden verreden vanwege de Franse verkiezingen. Van Vliet wou wel meewerken aan de ruil en maakte meteen van de gelegenheid gebruik om ASO-baas Prudhomme uit te nodigen. De Fransman was Van Vliet dankbaar en ging op de uitnodiging in.

Limburgse Tour-etappe
Prudhomme wordt ontvangen door burgemeester van Valkenburg Daan Prevoo en samen zullen ze de grotten bezoeken. Van Vliet liet tijdens de perspresentatie dinsdag weten het niet na te zullen laten om Prudhomme warm te laten lopen voor een toekomstige Tour-etappe in Limburg. Dit is al jaren een grote wens van Limburgse wielerorganisaties, gemeenten en provincie. De laatste keer dat een Touretappe finishte in Limburg was in 2006 in Valkenburg, bovenop de Cauberg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen