Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour de France 2019 rijdt aan Limburg voorbij

Geplaatst opzaterdag 21 juli 2018 - 13:40

De Tour de France rijdt volgend jaar aan Limburg voorbij. De wielerronde gaat in 2019 van start in Brussel, maar de hoop op een etappe door het Limburgse is nu de kop ingedrukt.

Sportgedeputeerde Ger Koopmans heeft dat zaterdag te horen gekregen van Tourbaas Christian Prudhomme.

Ook in 2020 kunnen Limburgse wielerliefhebbers niet in eigen regio terecht om de verrichtingen in de Tour te aanschouwen. De startplaats is dan Nice.

Video: L1

Lobby
Een Limburgse lobbydelegatie met gedeputeerde Koopmans, en provincie-ambtenaren Mattie Kaelen en Paul Orbons was zaterdag in Frankrijk om de zelfverklaarde wielerprovincie bij de Tour-organisator ASO onder de aandacht te brengen. Het doel van de lobby was overigens niet om de wielerkoers al op de korte termijn naar Limburg te halen. "Limburg is klaar om de Tour te ontvangen, wanneer dan ook", aldus Ger Koopmans.

Valkenburg
Volgens hem proberen er ruim 400 plaatsen en regio's om de Tour de France binnen te halen. De laatste keer dat de Tourkaravan Limburg aandeed was in 2006. Valkenburg was toen finishplaats voor een rit die begon in het Luxemburgse Esch-sur-Alzette.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen