Overslaan en naar de inhoud gaan

'Totale wanorde' in Limburgs ziekenhuis

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 7:18

In het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen is een fel conflict uitgebroken tussen de directie en radiologen. De partijen beschuldigen elkaar van chantage, machtsmisbruik en winstbejag.

Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van NRC.

Privékliniek
Inzet is het eigendom van een goedlopende privékliniek dat aan het ziekenhuis is verbonden. Radiologen van de vakgroep zijn ook daar werkzaam én bezitten aandelen in de kliniek.

De leiding van het ziekenhuis verdenkt de radiologen ervan dat ze patiënten onnodig doorverwijzen naar de kliniek, door kunstmatige wachtlijsten te creëren.

Totale wanorde
De raad van bestuur constateerde onlangs dat de vakgroep "in totale wanorde verkeerde" en "disfunctioneert", zo schrijft NRC. Om een einde aan het conflict te maken wil de raad alle aandelen van de radiologen opkopen.

De artsen voelen zich daardoor juist weer onder druk gezet. Ze noemen het bestuur "onbetrouwbaar" en spreken van machtsmisbruik. Zij vrezen dat ze het ziekenhuis uitgewerkt worden, als ze hun aandelen niet goedkoop van de hand doen.

Verkoop
Onderling zijn de radiologen het ook niet eens. De directie van het ziekenhuis heeft de radiologen een aanbod gedaan voor de verkoop van de aandelen. Het merendeel van de radiologen is hiermee akkoord gegaan; een klein deel blijft zich echter tegen de verkoop van hun aandelen verzetten. De twee partijen staan daardoor nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Er wordt alleen nog via advocaten met elkaar gepraat. Afgelopen week stonden ze weer voor de rechter.

Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg is op de hoogte van het conflict.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schuldenlast Limburgse ziekenhuizen neemt toe
Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Ziekenhuis vol vanwege botbreuken en besmettelijk virus
ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Ziekenhuizen Zuyderland vol: operaties afgezegd
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen