Overslaan en naar de inhoud gaan

Totaal nieuwe tekst voor Passiespelen Tegelen

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 23:57

Voor de komende editie van de Tegelse Passiespelen wordt de tekst van het toneelstuk geheel vernieuwd.

De nieuwe teksten zijn geschreven door Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen.

Donderdagavond kreeg regisseur Cees Rullens het nieuwe script, waarmee meteen symbolisch is begonnen met de voorbereiding voor de editie 2020.

Lijden
De Passiespelen vertellen het verhaal van het lijden van Jezus. De essentie van dit verhaal blijft te allen tijde overeind, maar de dialogen worden aangepast. Het spel wordt elke vijf jaar opgevoerd. De komende tijd wordt gezocht naar de acteurs. In juni wordt de rolverdeling bekendgemaakt. De repetities voor de tekstrollen beginnen in het najaar.

Schuren aan de ziel
De nieuwe teksten hebben als titel meegekregen 'Hem achterna.' De schrijvers overhandigden het script donderdagavond aan voorzitter Wim Beurskens van de Tegelse Passiespelen. Die droeg de teksten vervolgens over aan regisseur Cees Rullens met de opdracht er een beklijvende voorstelling van te maken, die zal 'schuren aan je ziel.'

Vrouwen
Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen verwerkten in de manuscripten vooral hun eigen visie op de figuur Jezus en leggen de nadruk op de rol van de vrouwen in het spel. Ter Heege en Jansen zijn bekend als artistiek leiders van Theatergroep De Kern. Hun laatste productie voor De Kern was in 2016 'Mariamonologen.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen