Overslaan en naar de inhoud gaan

Totaal nieuwe tekst voor Passiespelen Tegelen

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 23:57

Voor de komende editie van de Tegelse Passiespelen wordt de tekst van het toneelstuk geheel vernieuwd.

De nieuwe teksten zijn geschreven door Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen.

Donderdagavond kreeg regisseur Cees Rullens het nieuwe script, waarmee meteen symbolisch is begonnen met de voorbereiding voor de editie 2020.

Lijden
De Passiespelen vertellen het verhaal van het lijden van Jezus. De essentie van dit verhaal blijft te allen tijde overeind, maar de dialogen worden aangepast. Het spel wordt elke vijf jaar opgevoerd. De komende tijd wordt gezocht naar de acteurs. In juni wordt de rolverdeling bekendgemaakt. De repetities voor de tekstrollen beginnen in het najaar.

Schuren aan de ziel
De nieuwe teksten hebben als titel meegekregen 'Hem achterna.' De schrijvers overhandigden het script donderdagavond aan voorzitter Wim Beurskens van de Tegelse Passiespelen. Die droeg de teksten vervolgens over aan regisseur Cees Rullens met de opdracht er een beklijvende voorstelling van te maken, die zal 'schuren aan je ziel.'

Vrouwen
Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen verwerkten in de manuscripten vooral hun eigen visie op de figuur Jezus en leggen de nadruk op de rol van de vrouwen in het spel. Ter Heege en Jansen zijn bekend als artistiek leiders van Theatergroep De Kern. Hun laatste productie voor De Kern was in 2016 'Mariamonologen.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen