Overslaan en naar de inhoud gaan

Totaal nieuwe tekst voor Passiespelen Tegelen

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 23:57

Voor de komende editie van de Tegelse Passiespelen wordt de tekst van het toneelstuk geheel vernieuwd.

De nieuwe teksten zijn geschreven door Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen.

Donderdagavond kreeg regisseur Cees Rullens het nieuwe script, waarmee meteen symbolisch is begonnen met de voorbereiding voor de editie 2020.

Lijden
De Passiespelen vertellen het verhaal van het lijden van Jezus. De essentie van dit verhaal blijft te allen tijde overeind, maar de dialogen worden aangepast. Het spel wordt elke vijf jaar opgevoerd. De komende tijd wordt gezocht naar de acteurs. In juni wordt de rolverdeling bekendgemaakt. De repetities voor de tekstrollen beginnen in het najaar.

Schuren aan de ziel
De nieuwe teksten hebben als titel meegekregen 'Hem achterna.' De schrijvers overhandigden het script donderdagavond aan voorzitter Wim Beurskens van de Tegelse Passiespelen. Die droeg de teksten vervolgens over aan regisseur Cees Rullens met de opdracht er een beklijvende voorstelling van te maken, die zal 'schuren aan je ziel.'

Vrouwen
Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen verwerkten in de manuscripten vooral hun eigen visie op de figuur Jezus en leggen de nadruk op de rol van de vrouwen in het spel. Ter Heege en Jansen zijn bekend als artistiek leiders van Theatergroep De Kern. Hun laatste productie voor De Kern was in 2016 'Mariamonologen.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten