Overslaan en naar de inhoud gaan

Totaal nieuwe tekst voor Passiespelen Tegelen

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 23:57

Voor de komende editie van de Tegelse Passiespelen wordt de tekst van het toneelstuk geheel vernieuwd.

De nieuwe teksten zijn geschreven door Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen.

Donderdagavond kreeg regisseur Cees Rullens het nieuwe script, waarmee meteen symbolisch is begonnen met de voorbereiding voor de editie 2020.

Lijden
De Passiespelen vertellen het verhaal van het lijden van Jezus. De essentie van dit verhaal blijft te allen tijde overeind, maar de dialogen worden aangepast. Het spel wordt elke vijf jaar opgevoerd. De komende tijd wordt gezocht naar de acteurs. In juni wordt de rolverdeling bekendgemaakt. De repetities voor de tekstrollen beginnen in het najaar.

Schuren aan de ziel
De nieuwe teksten hebben als titel meegekregen 'Hem achterna.' De schrijvers overhandigden het script donderdagavond aan voorzitter Wim Beurskens van de Tegelse Passiespelen. Die droeg de teksten vervolgens over aan regisseur Cees Rullens met de opdracht er een beklijvende voorstelling van te maken, die zal 'schuren aan je ziel.'

Vrouwen
Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen verwerkten in de manuscripten vooral hun eigen visie op de figuur Jezus en leggen de nadruk op de rol van de vrouwen in het spel. Ter Heege en Jansen zijn bekend als artistiek leiders van Theatergroep De Kern. Hun laatste productie voor De Kern was in 2016 'Mariamonologen.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen