Overslaan en naar de inhoud gaan

Totaal nieuwe tekst voor Passiespelen Tegelen

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 23:57

Voor de komende editie van de Tegelse Passiespelen wordt de tekst van het toneelstuk geheel vernieuwd.

De nieuwe teksten zijn geschreven door Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen.

Donderdagavond kreeg regisseur Cees Rullens het nieuwe script, waarmee meteen symbolisch is begonnen met de voorbereiding voor de editie 2020.

Lijden
De Passiespelen vertellen het verhaal van het lijden van Jezus. De essentie van dit verhaal blijft te allen tijde overeind, maar de dialogen worden aangepast. Het spel wordt elke vijf jaar opgevoerd. De komende tijd wordt gezocht naar de acteurs. In juni wordt de rolverdeling bekendgemaakt. De repetities voor de tekstrollen beginnen in het najaar.

Schuren aan de ziel
De nieuwe teksten hebben als titel meegekregen 'Hem achterna.' De schrijvers overhandigden het script donderdagavond aan voorzitter Wim Beurskens van de Tegelse Passiespelen. Die droeg de teksten vervolgens over aan regisseur Cees Rullens met de opdracht er een beklijvende voorstelling van te maken, die zal 'schuren aan je ziel.'

Vrouwen
Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen verwerkten in de manuscripten vooral hun eigen visie op de figuur Jezus en leggen de nadruk op de rol van de vrouwen in het spel. Ter Heege en Jansen zijn bekend als artistiek leiders van Theatergroep De Kern. Hun laatste productie voor De Kern was in 2016 'Mariamonologen.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen