Overslaan en naar de inhoud gaan

Tot vrijdagmiddag geen treinen door botsing trein met truck

Geplaatst opvrijdag 4 september 2020 - 6:40

Door een aanrijding tussen een intercity en een vrachtwagen rijden er tot vrijdagmiddag 14:00 uur geen treinen tussen Roermond en Weert. De NS zet op het traject snelbussen in.

Op de beveiligde spoorwegovergang aan de Brandeweijer in Roermond kwam rond 17:00 uur een intercity in botsing met een stilstaande vrachtwagen.

Knik in het spoor
De schade aan het spoor is ter plaatse zo groot dat ProRail tot zeker vrijdagmiddag nodig heeft om het spoor te herstellen. "Direct na de botsing was al duidelijk dat de bovenleiding en de overgang flink beschadigd waren", vertelt een woordvoerder van ProRail op L1 Radio. "Nadat de beschadigde trein weggesleept was, bleek er ook een knik in het spoor te zitten."

Herstelwerk
Volgens de woordvoerder is dat ook de reden dat de herstelwerkzaamheden wat langer duren dan vooraf was ingeschat. De aannemer is vrijdagochtend ter plaatse druk bezig met het herstellen van het spoor. ProRail hoopt rond 14:00 uur klaar te zijn zodat het treinverkeer op het traject weer opgestart kan worden. Tot die tijd zet de NS snelbussen in tussen Roermond en Weert om reizigers te vervoeren.

Lees ook: Vrachtwagen botst met trein: treinverkeer tot vrijdag plat

Ongeval aanrijding trein treinspoor vrachtwagen truck Parallelweg Roermond (3 sep 2020)
Foto: Fer Traugott

Twee gewonden
Bij het ongeluk raakten twee inzittenden van de trein gewond. Ze hadden nekklachten en hebben zich laten behandelen door ambulancepersoneel. Een vrouw werd uiteindelijk voor de zekerheid naar het ziekenhuis overgebracht.

De inzittenden zijn door ProRail uit de trein geëvacueerd.

Filmpje
De vrachtwagen stond op de spoorweg stil. Op een filmpje is te zien dat de chauffeur de machinist nog probeerde te waarschuwen, maar die kon niet meer op tijd remmen. De truck was geladen met rollen papier, die deels naast de trein belandden. Zowel de vrachtwagen als de intercity raakten flink beschadigd.

Waardoor het ongeval op de bewaakte spoorwegovergang kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Check je reis
De woordvoerder van ProRail benadrukt dat het voor reizigers op dit traject verstandig is om vlak voor vertrek de actuele situatie te controleren via de reisplanner. "We hopen rond 14:00 uur klaar te zijn, maar dat is nog een prognose. Check de reisplanner voor vertrek."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen