Overslaan en naar de inhoud gaan

Tot twee jaar cel voor drugslab in Velden

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 15:07

Drie mannen uit Beek, Sittard en Velden hebben celstraffen tot 24 maanden gekregen voor een drugslab in Velden.

Het drietal werd in november 2017 opgepakt in het drugslab. Agenten vielen daar binnen terwijl de mannen druk bezig waren met de productie van amfetamines.

Lees meer: Politie valt binnen in werkend drugslab Velden

Celstraffen
Een 50-jarige man uit Sittard, die in het amfetaminelab aan het werk was, kreeg twee jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een leeftijdsgenoot uit Velden, eigenaar van de loods met het lab, is bestraft met 18 maanden cel met opnieuw 6 maanden voorwaardelijk. Deze man heeft ruimte en gelegenheid tot het inrichten en laten draaien van het laboratorium geboden, zo stelt de rechtbank. Een 46-jarige man uit Beek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar. Zijn rol was kleiner dan die van de twee anderen, vindt de rechtbank in Roermond.

Vrijspraak
Drie andere verdachten zijn vrijgesproken. Weliswaar had een van de veroordeelden belastende verklaringen over het trio afgelegd, maar hun betrokkenheid bij het drugslab vond de rechtbank niet bewezen. Wel is een van deze drie, een 28-jarige man uit Sittard, veroordeeld tot een straf van 100 dagen, voor het bezit van een pistool, munitie en zeven amfetaminepillen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen