Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tot twee jaar cel voor drugslab in Velden

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 15:07

Drie mannen uit Beek, Sittard en Velden hebben celstraffen tot 24 maanden gekregen voor een drugslab in Velden.

Het drietal werd in november 2017 opgepakt in het drugslab. Agenten vielen daar binnen terwijl de mannen druk bezig waren met de productie van amfetamines.

Lees meer: Politie valt binnen in werkend drugslab Velden

Celstraffen
Een 50-jarige man uit Sittard, die in het amfetaminelab aan het werk was, kreeg twee jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een leeftijdsgenoot uit Velden, eigenaar van de loods met het lab, is bestraft met 18 maanden cel met opnieuw 6 maanden voorwaardelijk. Deze man heeft ruimte en gelegenheid tot het inrichten en laten draaien van het laboratorium geboden, zo stelt de rechtbank. Een 46-jarige man uit Beek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar. Zijn rol was kleiner dan die van de twee anderen, vindt de rechtbank in Roermond.

Vrijspraak
Drie andere verdachten zijn vrijgesproken. Weliswaar had een van de veroordeelden belastende verklaringen over het trio afgelegd, maar hun betrokkenheid bij het drugslab vond de rechtbank niet bewezen. Wel is een van deze drie, een 28-jarige man uit Sittard, veroordeeld tot een straf van 100 dagen, voor het bezit van een pistool, munitie en zeven amfetaminepillen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen