Overslaan en naar de inhoud gaan

Tot twee jaar cel voor drugslab in Velden

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 15:07

Drie mannen uit Beek, Sittard en Velden hebben celstraffen tot 24 maanden gekregen voor een drugslab in Velden.

Het drietal werd in november 2017 opgepakt in het drugslab. Agenten vielen daar binnen terwijl de mannen druk bezig waren met de productie van amfetamines.

Lees meer: Politie valt binnen in werkend drugslab Velden

Celstraffen
Een 50-jarige man uit Sittard, die in het amfetaminelab aan het werk was, kreeg twee jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een leeftijdsgenoot uit Velden, eigenaar van de loods met het lab, is bestraft met 18 maanden cel met opnieuw 6 maanden voorwaardelijk. Deze man heeft ruimte en gelegenheid tot het inrichten en laten draaien van het laboratorium geboden, zo stelt de rechtbank. Een 46-jarige man uit Beek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar. Zijn rol was kleiner dan die van de twee anderen, vindt de rechtbank in Roermond.

Vrijspraak
Drie andere verdachten zijn vrijgesproken. Weliswaar had een van de veroordeelden belastende verklaringen over het trio afgelegd, maar hun betrokkenheid bij het drugslab vond de rechtbank niet bewezen. Wel is een van deze drie, een 28-jarige man uit Sittard, veroordeeld tot een straf van 100 dagen, voor het bezit van een pistool, munitie en zeven amfetaminepillen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen