Overslaan en naar de inhoud gaan

Tot jaar cel geëist in hoger beroep zedenzaak Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 30 november 2016 - 18:38

In hoger beroep zijn woensdag opnieuw voornamelijk celstraffen geëist tegen klanten van de toen 16-jarige Kimberly in Valkenburg.

De hoogste eis voor het Gerechtshof in Den Bosch was twaalf maanden cel.

Vrije wil
Het Heerlense meisje werd in 2014 gedwongen klanten te ontvangen in een hotelkamer in Valkenburg. De mannen wisten niet dat het meisje minderjarig was, stellen ze. Ook zeiden enkelen woensdag dat ze niet merkten dat het meisje niet uit vrije wil seks had.

De rechtbank legde vorig jaar veelal niet de geëiste celstraffen op, maar vooral taakstraffen.

Niet opdagen
Net als vorig jaar bij de rechtbank kwam een aantal verdachten niet opdagen. Volgens hun advocaat Ivo van de Bergh opnieuw vanwege angst voor media-aandacht. Woensdag waren vier van de tien verdachten aanwezig in de rechtszaal. Tegen hen eiste de aanklager lagere straffen. Bij hen zag hij oprechte spijt en compassie met het meisje.

Tachtig klanten
Bij het gerechtshof dient de komende twee weken het hoger beroep tegen nog zeventien klanten. Ze zou zo’n tachtig klanten hebben gehad. Verdachten kregen vorig jaar veelal taakstraffen in combinatie met één dag cel. Dat laatste omdat de wet een celstraf voorschrijft bij betaalde seks met een minderjarige. Enkele verdachten kregen een celstraf van enige maanden tot een jaar.

Pooierboy
Pooierboy Armin A. kreeg eerder twee jaar cel vanwege mensenhandel. Zijn straf is inmiddels definitief. De uitspraken tegen de klanten zijn op 28 december.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM beloont komst verdachte zedenzaak met lagere strafeis
Eerste uitspraken in Valkenburgse zedenzaak
Opnieuw uitspraken in Valkenburgse zedenzaak
Valkenburgse zedenzaak: OM gaat in hoger beroep
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen