Overslaan en naar de inhoud gaan

Tot jaar cel geëist in hoger beroep zedenzaak Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 30 november 2016 - 18:38

In hoger beroep zijn woensdag opnieuw voornamelijk celstraffen geëist tegen klanten van de toen 16-jarige Kimberly in Valkenburg.

De hoogste eis voor het Gerechtshof in Den Bosch was twaalf maanden cel.

Vrije wil
Het Heerlense meisje werd in 2014 gedwongen klanten te ontvangen in een hotelkamer in Valkenburg. De mannen wisten niet dat het meisje minderjarig was, stellen ze. Ook zeiden enkelen woensdag dat ze niet merkten dat het meisje niet uit vrije wil seks had.

De rechtbank legde vorig jaar veelal niet de geëiste celstraffen op, maar vooral taakstraffen.

Niet opdagen
Net als vorig jaar bij de rechtbank kwam een aantal verdachten niet opdagen. Volgens hun advocaat Ivo van de Bergh opnieuw vanwege angst voor media-aandacht. Woensdag waren vier van de tien verdachten aanwezig in de rechtszaal. Tegen hen eiste de aanklager lagere straffen. Bij hen zag hij oprechte spijt en compassie met het meisje.

Tachtig klanten
Bij het gerechtshof dient de komende twee weken het hoger beroep tegen nog zeventien klanten. Ze zou zo’n tachtig klanten hebben gehad. Verdachten kregen vorig jaar veelal taakstraffen in combinatie met één dag cel. Dat laatste omdat de wet een celstraf voorschrijft bij betaalde seks met een minderjarige. Enkele verdachten kregen een celstraf van enige maanden tot een jaar.

Pooierboy
Pooierboy Armin A. kreeg eerder twee jaar cel vanwege mensenhandel. Zijn straf is inmiddels definitief. De uitspraken tegen de klanten zijn op 28 december.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM beloont komst verdachte zedenzaak met lagere strafeis
Eerste uitspraken in Valkenburgse zedenzaak
Opnieuw uitspraken in Valkenburgse zedenzaak
Valkenburgse zedenzaak: OM gaat in hoger beroep
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen