Overslaan en naar de inhoud gaan

Tot jaar cel geëist in hoger beroep zedenzaak Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 30 november 2016 - 18:38

In hoger beroep zijn woensdag opnieuw voornamelijk celstraffen geëist tegen klanten van de toen 16-jarige Kimberly in Valkenburg.

De hoogste eis voor het Gerechtshof in Den Bosch was twaalf maanden cel.

Vrije wil
Het Heerlense meisje werd in 2014 gedwongen klanten te ontvangen in een hotelkamer in Valkenburg. De mannen wisten niet dat het meisje minderjarig was, stellen ze. Ook zeiden enkelen woensdag dat ze niet merkten dat het meisje niet uit vrije wil seks had.

De rechtbank legde vorig jaar veelal niet de geëiste celstraffen op, maar vooral taakstraffen.

Niet opdagen
Net als vorig jaar bij de rechtbank kwam een aantal verdachten niet opdagen. Volgens hun advocaat Ivo van de Bergh opnieuw vanwege angst voor media-aandacht. Woensdag waren vier van de tien verdachten aanwezig in de rechtszaal. Tegen hen eiste de aanklager lagere straffen. Bij hen zag hij oprechte spijt en compassie met het meisje.

Tachtig klanten
Bij het gerechtshof dient de komende twee weken het hoger beroep tegen nog zeventien klanten. Ze zou zo’n tachtig klanten hebben gehad. Verdachten kregen vorig jaar veelal taakstraffen in combinatie met één dag cel. Dat laatste omdat de wet een celstraf voorschrijft bij betaalde seks met een minderjarige. Enkele verdachten kregen een celstraf van enige maanden tot een jaar.

Pooierboy
Pooierboy Armin A. kreeg eerder twee jaar cel vanwege mensenhandel. Zijn straf is inmiddels definitief. De uitspraken tegen de klanten zijn op 28 december.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Armin A. wordt niet onderzocht in Pieter Baan Centrum
OM eist drie jaar cel tegen loverboy Armin A.
OM beloont komst verdachte zedenzaak met lagere strafeis
Eerste uitspraken in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen