Overslaan en naar de inhoud gaan

Tot 400 banen op plastic-onderzoeksbedrijf Chemelot

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 21:54

Op de Brightland Chemelot Campus in Geleen komt een nieuw kenniscentrum op het gebied van plastics. Dat levert maximaal 400 arbeidsplaatsen op.

De komende vijf jaar wordt er 45 miljoen euro geïnvesteerd. Het onderzoekscentrum richt zich vooral op de auto-industrie, waar in de toekomst steeds meer metalen in voertuigen worden vervangen door kunststof. Dat maakt ze lichter van gewicht en dus ook zuiniger in verbruik.

De provincie Limburg is blij met de komst van het kenniscentrum. Volgens gedeputeerde Twan Beurskens geeft het aan dat de kenniseconomie van de provincie snel groeit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Isobionics opent nieuw laboratorium in Geleen
Onderzoeksraad presenteert rapport over veiligheid Chemelot
Nieuwbouw voor campus Chemelot
plastic recycling duurzaamheid stock
Subsidie voor onderzoeksinstituut opgeknipt
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen