Overslaan en naar de inhoud gaan

Tot 250 extra beveiligde truckparkeerplaatsen in Venlo

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 21:28

Het Rijk en vier provincies, waaronder Limburg, hebben samen met de transportsector afgesproken om binnen vijf jaar zo'n 900 extra beveiligde truckparkeerplaatsen in Nederland te realiseren.

De beveiligde truckparkeerplaatsen zijn nodig, omdat er een groot gebrek is aan veilige parkeerruimtes voor vrachtwagens. Dat meldt de NOS.

Venlo
"We hebben een Europese aanvraag lopen voor 200 tot 250 extra plekken in Venlo", zegt gedeputeerde Hubert Mackus tegen L1. Het tekort aan beveiligde parkeerplekken is het grootst op de routes Venlo-Rotterdam en Arnhem-Rotterdam. Daar proberen 'inklimmers' hun geluk te beproeven. Dat zijn migranten die een vrachtwagen inklimmen in de hoop om zo, via Rotterdam, per boot in het Verenigd Koninkrijk aan te komen.

Overlast
Het 'wildparkeren' van vrachtwagens buiten de aangegeven parkeerplekken zou ook voor geluids- en afvaloverlast zorgen. Veel buitenlandse chauffeurs vinden de kosten voor een beveiligde parkeerplek te hoog. Gemiddeld kost een veilige parkeerplek in Nederland tussen de tien en vijftien euro. De transportsector drong dit jaar al aan op een gezamenlijke aanpak van het tekort aan beveiligde parkeerplekken.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen