Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Toptrainer Advocaat bleek slechte verkoper: 'Wel fanatiek'

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 7:57

In zijn tijd als voetballer deed Dick Advocaat (71) onder meer Roda JC en VVV-Venlo aan. Tijdens zijn periode in Kerkrade had de Kleine Generaal een bijbaan als advertentieverkoper, maar daar bleek hij niet bijzonder goed in.

Dat blijkt uit een portret dat Voetbal International maakte over de huidig trainer van FC Utrecht.

Vrouwenbijlage
Het was voor Advocaat heel normaal om een bijbaan te nemen, wanneer hij ergens als voetballer onder contract stond. Zo was hij volgens het voetbaltijdschrift vakantiewerker in een chloorfabriek, administrateur bij KLM en vertegenwoordiger van tapijten en systeemplafonds. In zijn tijd bij Roda JC verkocht hij advertenties voor de vrouwenbijlage van het Limburgs Dagblad, met teamgenoot Stanley Bish. En dat terwijl hij vrij verlegen was in gesprek met vrouwen. "Dick was wel heel fanatiek, maar een groot succes was het inderdaad niet", herinnert Bish zich.

Gordijnen dicht
Veel succesvoller was de geboren Hagenaar met het maken van het programmaboekje van Roda JC. Het was Advocaat die het boekje introduceerde. Los van zijn werk, had Advocaat het niet enorm naar zijn zin in Limburg. Volgens VI leefde hij voornamelijk met de gordijnen dicht en was zijn woning minimaal ingericht. "Niet zo vreemd. Was hij niet aan het werk, dan was hij onderweg naar Den Haag. Daar was hij het liefst", zegt Bish.

Advocaat speelde uiteindelijk 113 wedstrijden voor Roda JC en was er zelfs aanvoerder. Namens VVV-Venlo kwam hij 74 keer in actie. Als trainer behaalde hij grote successen met onder andere PSV, Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen