Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Toptrainer Advocaat bleek slechte verkoper: 'Wel fanatiek'

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 7:57

In zijn tijd als voetballer deed Dick Advocaat (71) onder meer Roda JC en VVV-Venlo aan. Tijdens zijn periode in Kerkrade had de Kleine Generaal een bijbaan als advertentieverkoper, maar daar bleek hij niet bijzonder goed in.

Dat blijkt uit een portret dat Voetbal International maakte over de huidig trainer van FC Utrecht.

Vrouwenbijlage
Het was voor Advocaat heel normaal om een bijbaan te nemen, wanneer hij ergens als voetballer onder contract stond. Zo was hij volgens het voetbaltijdschrift vakantiewerker in een chloorfabriek, administrateur bij KLM en vertegenwoordiger van tapijten en systeemplafonds. In zijn tijd bij Roda JC verkocht hij advertenties voor de vrouwenbijlage van het Limburgs Dagblad, met teamgenoot Stanley Bish. En dat terwijl hij vrij verlegen was in gesprek met vrouwen. "Dick was wel heel fanatiek, maar een groot succes was het inderdaad niet", herinnert Bish zich.

Gordijnen dicht
Veel succesvoller was de geboren Hagenaar met het maken van het programmaboekje van Roda JC. Het was Advocaat die het boekje introduceerde. Los van zijn werk, had Advocaat het niet enorm naar zijn zin in Limburg. Volgens VI leefde hij voornamelijk met de gordijnen dicht en was zijn woning minimaal ingericht. "Niet zo vreemd. Was hij niet aan het werk, dan was hij onderweg naar Den Haag. Daar was hij het liefst", zegt Bish.

Advocaat speelde uiteindelijk 113 wedstrijden voor Roda JC en was er zelfs aanvoerder. Namens VVV-Venlo kwam hij 74 keer in actie. Als trainer behaalde hij grote successen met onder andere PSV, Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen