Overslaan en naar de inhoud gaan

Toptrainer Advocaat bleek slechte verkoper: 'Wel fanatiek'

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 7:57

In zijn tijd als voetballer deed Dick Advocaat (71) onder meer Roda JC en VVV-Venlo aan. Tijdens zijn periode in Kerkrade had de Kleine Generaal een bijbaan als advertentieverkoper, maar daar bleek hij niet bijzonder goed in.

Dat blijkt uit een portret dat Voetbal International maakte over de huidig trainer van FC Utrecht.

Vrouwenbijlage
Het was voor Advocaat heel normaal om een bijbaan te nemen, wanneer hij ergens als voetballer onder contract stond. Zo was hij volgens het voetbaltijdschrift vakantiewerker in een chloorfabriek, administrateur bij KLM en vertegenwoordiger van tapijten en systeemplafonds. In zijn tijd bij Roda JC verkocht hij advertenties voor de vrouwenbijlage van het Limburgs Dagblad, met teamgenoot Stanley Bish. En dat terwijl hij vrij verlegen was in gesprek met vrouwen. "Dick was wel heel fanatiek, maar een groot succes was het inderdaad niet", herinnert Bish zich.

Gordijnen dicht
Veel succesvoller was de geboren Hagenaar met het maken van het programmaboekje van Roda JC. Het was Advocaat die het boekje introduceerde. Los van zijn werk, had Advocaat het niet enorm naar zijn zin in Limburg. Volgens VI leefde hij voornamelijk met de gordijnen dicht en was zijn woning minimaal ingericht. "Niet zo vreemd. Was hij niet aan het werk, dan was hij onderweg naar Den Haag. Daar was hij het liefst", zegt Bish.

Advocaat speelde uiteindelijk 113 wedstrijden voor Roda JC en was er zelfs aanvoerder. Namens VVV-Venlo kwam hij 74 keer in actie. Als trainer behaalde hij grote successen met onder andere PSV, Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen