Overslaan en naar de inhoud gaan

Toptrainer Advocaat bleek slechte verkoper: 'Wel fanatiek'

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 7:57

In zijn tijd als voetballer deed Dick Advocaat (71) onder meer Roda JC en VVV-Venlo aan. Tijdens zijn periode in Kerkrade had de Kleine Generaal een bijbaan als advertentieverkoper, maar daar bleek hij niet bijzonder goed in.

Dat blijkt uit een portret dat Voetbal International maakte over de huidig trainer van FC Utrecht.

Vrouwenbijlage
Het was voor Advocaat heel normaal om een bijbaan te nemen, wanneer hij ergens als voetballer onder contract stond. Zo was hij volgens het voetbaltijdschrift vakantiewerker in een chloorfabriek, administrateur bij KLM en vertegenwoordiger van tapijten en systeemplafonds. In zijn tijd bij Roda JC verkocht hij advertenties voor de vrouwenbijlage van het Limburgs Dagblad, met teamgenoot Stanley Bish. En dat terwijl hij vrij verlegen was in gesprek met vrouwen. "Dick was wel heel fanatiek, maar een groot succes was het inderdaad niet", herinnert Bish zich.

Gordijnen dicht
Veel succesvoller was de geboren Hagenaar met het maken van het programmaboekje van Roda JC. Het was Advocaat die het boekje introduceerde. Los van zijn werk, had Advocaat het niet enorm naar zijn zin in Limburg. Volgens VI leefde hij voornamelijk met de gordijnen dicht en was zijn woning minimaal ingericht. "Niet zo vreemd. Was hij niet aan het werk, dan was hij onderweg naar Den Haag. Daar was hij het liefst", zegt Bish.

Advocaat speelde uiteindelijk 113 wedstrijden voor Roda JC en was er zelfs aanvoerder. Namens VVV-Venlo kwam hij 74 keer in actie. Als trainer behaalde hij grote successen met onder andere PSV, Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen