Overslaan en naar de inhoud gaan

Toptalent Raphael droomt van profcarrière

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 16:11

Jeugdvoetballer Raphael van Geelkerken is pas 14 jaar, speelt bij de jeugd van Borussia Mönchengladbach en heeft maar één doel: profvoetballer worden.

Van Geelkerken uit Heerlen begon in de jeugd van RKSV Bekkerveld waar hij door zijn vele gemaakte doelpunten opviel. Fortuna Sittard lijfde hem in, vervolgens ging hij via Roda JC naar zijn huidige club Borussia Mönchengladbach.

Video L1

Innovatief trainen
Het jonge aanvallende talent traint ook bij Ichieve in Kerkrade. Daar krijgt hij een nieuwe voetbalmethode aangeleerd waarbij door het honderden keren herhalen van bewegingen, patronen erin worden geslepen bij de voetballer. Dit gebeurt met behulp van innovatieve systemen. Ronaldo, Ibrahimovic, Wijnaldum en Suarez gingen Van Geelkerken al voor. "Met twee benen leren voetballen, snelheid en wegdraaien, ik ben zo veel beter geworden het laatste jaar."

Inzicht
Van Geelkerken droomt ervan om uit te groeien tot profvoetballer. "Ik hoop over een paar jaar in het eerste van Borussia te spelen en ik droom ook van het Nederlands elftal." Het jonge talent dat op een LOOT-school zit vindt het niet echt gepast om van zichzelf te zeggen dat hij goed is. "Dat zeg je niet over jezelf. Maar ik weet wel waar mijn kwaliteiten liggen, ik heb snelheid, techniek en inzicht."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen