Overslaan en naar de inhoud gaan

Toptalent Raphael droomt van profcarrière

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 16:11

Jeugdvoetballer Raphael van Geelkerken is pas 14 jaar, speelt bij de jeugd van Borussia Mönchengladbach en heeft maar één doel: profvoetballer worden.

Van Geelkerken uit Heerlen begon in de jeugd van RKSV Bekkerveld waar hij door zijn vele gemaakte doelpunten opviel. Fortuna Sittard lijfde hem in, vervolgens ging hij via Roda JC naar zijn huidige club Borussia Mönchengladbach.

Video L1

Innovatief trainen
Het jonge aanvallende talent traint ook bij Ichieve in Kerkrade. Daar krijgt hij een nieuwe voetbalmethode aangeleerd waarbij door het honderden keren herhalen van bewegingen, patronen erin worden geslepen bij de voetballer. Dit gebeurt met behulp van innovatieve systemen. Ronaldo, Ibrahimovic, Wijnaldum en Suarez gingen Van Geelkerken al voor. "Met twee benen leren voetballen, snelheid en wegdraaien, ik ben zo veel beter geworden het laatste jaar."

Inzicht
Van Geelkerken droomt ervan om uit te groeien tot profvoetballer. "Ik hoop over een paar jaar in het eerste van Borussia te spelen en ik droom ook van het Nederlands elftal." Het jonge talent dat op een LOOT-school zit vindt het niet echt gepast om van zichzelf te zeggen dat hij goed is. "Dat zeg je niet over jezelf. Maar ik weet wel waar mijn kwaliteiten liggen, ik heb snelheid, techniek en inzicht."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen