Overslaan en naar de inhoud gaan

Topsport Limburg gaat faillissement aanvragen

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 17:27

Topsport Limburg gaat het faillissement aanvragen. Dat bevestigt Luc Winants, voorzitter van de tijdelijke Raad van Toezicht

Hoe het verder gaat met faciliteiten voor Limburgse topsporters en talenten is onduidelijk.

Zeven ton
De organisatie kampt met een tekort van zeven ton. Topsport Limburg faciliteert op dit moment 1800 Limburgse sporters. Die hebben allemaal een topsportpas, die recht geeft op kortingen. Ook kunnen ze in Sittard gebruik maken van allerlei faciliteiten zoals een krachthonk, een klimaatkamer en het High Performance Center. Ook regelt Topsport Limburg trainingsstages, voedingsdeskundigen en mentale begeleiding.

Lees ook: 'Lopen sporters faciliteiten mis in voorbereiding Spelen?'

Boekelman
Sporters maken dagelijks gebruik van de faciliteiten van Topsport Limburg. Kogelstootster Melisse Boekelman traint er dagelijks en verkeert net als andere sporters in onzekerheid. "Ik heb nu nog mijn A-status waardoor ik ook door NOC-NSF wordt ondersteund, maar als dat wegvalt dan is een organisatie als Topsport Limburg erg belangrijk. Ik maak me dan toch wel zorgen over de recente berichten, want ook voor talenten die nog een lange weg hebben te gaan, is dit erg belangrijk", zegt Boekelman. In het verleden maakte ze ook van andere faciliteiten gebruik, zoals trainingsstages.

Video: L1

Samen kijken
Winants heeft de zeven medewerkers van Topsport Limburg persoonlijk op de hoogte gesteld. "Als het faillissement zometeen een feit is, dan zullen partijen samen moet gaan kijken of en hoe de topsport verder ondersteund zal worden. Maar ik denk dat daar een hele tijd overheen gaat", zegt Winants.

Komende maanden geen zorgen
Manager Rens Blom van Topsport Limburg heeft inmiddels al een plan gelanceerd waarin wordt geschetst hoe het verder moet. "Voor de komende maanden hoeven sporters zich geen zorgen te maken, de deur gaat echt niet op slot. Volgend jaar moet er dan een nieuwe organisatie staan die ook weer financieel ondersteund wordt door de Provincie, dat is al toegezegd", zegt Blom.

Lees ook: Geen beweging meer in Topsport Limburg: tonnen tekort

Initiatieven loslaten
Blom wil het aantal sporters dat gebruik maakt van de faciliteiten terugbrengen. Daarnaast laat hij weten dat het de bedoeling is dat allerlei initiatieven die meer geld hebben gekost dat ze opbrachten, losgelaten worden.

Rechtszaak
Directeur Geert Ruigrok is zeven maanden geleden op non-actief gezet door de Raad van Toezicht, die orde op zaken moet stellen. Eind november dient er over dat ontslag een rechtszaak. De provincie Limburg besloot vorige week dat zij de tekorten niet gaat dekken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen