Overslaan en naar de inhoud gaan

Topsport Limburg gaat faillissement aanvragen

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 17:27

Topsport Limburg gaat het faillissement aanvragen. Dat bevestigt Luc Winants, voorzitter van de tijdelijke Raad van Toezicht

Hoe het verder gaat met faciliteiten voor Limburgse topsporters en talenten is onduidelijk.

Zeven ton
De organisatie kampt met een tekort van zeven ton. Topsport Limburg faciliteert op dit moment 1800 Limburgse sporters. Die hebben allemaal een topsportpas, die recht geeft op kortingen. Ook kunnen ze in Sittard gebruik maken van allerlei faciliteiten zoals een krachthonk, een klimaatkamer en het High Performance Center. Ook regelt Topsport Limburg trainingsstages, voedingsdeskundigen en mentale begeleiding.

Lees ook: 'Lopen sporters faciliteiten mis in voorbereiding Spelen?'

Boekelman
Sporters maken dagelijks gebruik van de faciliteiten van Topsport Limburg. Kogelstootster Melisse Boekelman traint er dagelijks en verkeert net als andere sporters in onzekerheid. "Ik heb nu nog mijn A-status waardoor ik ook door NOC-NSF wordt ondersteund, maar als dat wegvalt dan is een organisatie als Topsport Limburg erg belangrijk. Ik maak me dan toch wel zorgen over de recente berichten, want ook voor talenten die nog een lange weg hebben te gaan, is dit erg belangrijk", zegt Boekelman. In het verleden maakte ze ook van andere faciliteiten gebruik, zoals trainingsstages.

Video: L1

Samen kijken
Winants heeft de zeven medewerkers van Topsport Limburg persoonlijk op de hoogte gesteld. "Als het faillissement zometeen een feit is, dan zullen partijen samen moet gaan kijken of en hoe de topsport verder ondersteund zal worden. Maar ik denk dat daar een hele tijd overheen gaat", zegt Winants.

Komende maanden geen zorgen
Manager Rens Blom van Topsport Limburg heeft inmiddels al een plan gelanceerd waarin wordt geschetst hoe het verder moet. "Voor de komende maanden hoeven sporters zich geen zorgen te maken, de deur gaat echt niet op slot. Volgend jaar moet er dan een nieuwe organisatie staan die ook weer financieel ondersteund wordt door de Provincie, dat is al toegezegd", zegt Blom.

Lees ook: Geen beweging meer in Topsport Limburg: tonnen tekort

Initiatieven loslaten
Blom wil het aantal sporters dat gebruik maakt van de faciliteiten terugbrengen. Daarnaast laat hij weten dat het de bedoeling is dat allerlei initiatieven die meer geld hebben gekost dat ze opbrachten, losgelaten worden.

Rechtszaak
Directeur Geert Ruigrok is zeven maanden geleden op non-actief gezet door de Raad van Toezicht, die orde op zaken moet stellen. Eind november dient er over dat ontslag een rechtszaak. De provincie Limburg besloot vorige week dat zij de tekorten niet gaat dekken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen