Overslaan en naar de inhoud gaan

Toprestaurants overwegen opnieuw afhaal- en bezorgservice

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 16:36

Een aantal Limburgse toprestaurants overweegt om, net als in het voorjaar, een afhaal- en bezorgservice op te starten. Aanleiding is het gerucht dat de horeca weer helemaal dicht moet vanwege het coronavirus.

Restaurant Beluga Loves You in Maastricht begint deze week al met een afhaal- en bezorgservice. Volgens eigenaar Servais Tielman is dat hard nodig om te overleven. Zijn tweede restaurant Flavourz by Servais (Maastricht) is deze week zelfs al begonnen met deze extra service.

Even afwachten
Andere sterrenrestaurants kijken het eerst nog even aan. "We wachten af, maar we houden de optie achter de hand om toch weer met onze luxe afhaalbox te starten. Dat sloeg aan het einde van de eerste coronagolf goed aan", zegt Petro Kools van Da Vinci in Maasbracht tegen Chapeau Magazine.

Ook Ralph Hermans, eigenaar van Rantree (Maastricht) wacht in eerste instantie af. "Mocht het langer dan twee weken gaan duren, dan moeten we toch weer gaan improviseren."

Roet in het eten
"Als het maar voor twee weken is, dan zou je dat nog kunnen overbruggen. Maar het kan natuurlijk ook langer gaan duren", weet Kools. Hij vindt dat de balans een beetje zoek is. "Zoals wij hier alles hebben ingericht, is het zeker veilig qua afstand." Kools wijst naar de illegale feesten, massale kerkdiensten en andere bijeenkomsten in het land die volgens hem de glazen van de horeca ingooien. "Daar zijn geen boetes uitgedeeld, terwijl in onze sector de boa's al om 22:05 uur voor de deur staan om te controleren of iedereen weg is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen